Tuzlama yontemi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tuzlama yöntemi nedir?​

Tuzlama yöntemi kurutma işleminde olduğu gibi gıda maddesinin yapısında bulunan suyun gıdadan uzaklaşmasını sağlayan bir yöntemdir. Tuzlama yönteminde kurutma yönetiminden farklı olarak, gıda maddesinin yapısında bulunan su gıdadan uzaklaştırılırken, suyun yerine tuz geçmektedir.
Uzun süreli saklama yöntemleri nelerdir?
Besinleri Daha Uzun Nasıl Saklayabiliriz?

Besinlerin bozulmadan saklanabilmesi için neler yapabiliriz?​

İşte yolları… Tüm gıdaların soğukta saklanması gerekmiyor. Makarna, kuru baklagiller gibi gıdalar, kapalı ambalajları içerisinde kuru, doğrudan güneş ışığı görmeyen, serin, temiz bir yerde muhafaza edilebilir. Aynı şekilde konserve gıdalar, uzun ömürlü süt gibi ürünlerin de buzdolabına konulmasına gerek yok.
Tuz nerede saklanır?
Tuz higroskopik olduğu için ortamdan suyu çeker ve emer. Bu yüzden mutfak gibi nemli bir ortamda saklamak tuzun topaklaşmasına neden olur. Daha uzun raf ömrü için tuz hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır.

Hangi gıdalar uzun süre saklanabilir?​

Liste şu şekilde:
Besinler hangi koşullarda saklanır?
Kuru besinler; serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklanır. Kuru besinlerin saklandığı yerin nemli olması küflerin çoğalmasına neden olur. Besinler mümkünse raflarda, yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda, birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır.

İyotlu tuz nerede saklanır?​

Tuzun saklandığı kaplardan iyot kayba uğradığından iyotlu tuzlar ışık geçirmeyen kapalı kaplarda saklanmalıdır.
 
Geri
Üst