Tutuklanan Çiğdem Bayraktar Ör'den mesaj var: 'Hukukun üstünlüğüne ve adalete'
Akademisyen Doktor Çiğdem Bayraktar Ör, Cuma günü 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamalarıyla sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Ör, sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine mesaj gönderdi.![kapak_tutuklanan-cigdem-bayraktar-orden-mesaj-var-hukukun-ustunlugune-ve-adalete-761526.jpg](https://i.12punto.com.tr/Archive/2025/2/4/72070/kapak_tutuklanan-cigdem-bayraktar-orden-mesaj-var-hukukun-ustunlugune-ve-adalete-761526.jpg)
![234334715-cigdem-bayraktar-or-ic.jpg](https://i.12punto.com.tr/Archive/2025/2/4/234334715-cigdem-bayraktar-or-ic.jpg)
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, perşembe günü Çiğdem Bayraktar Ör'ün sosyal medya platformu X'te yayınladığı bir gönderi hakkında soruşturma başlattı.
Sonrasında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Sonrasında Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Buradaki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na götürülen akademisyen, savcılıkta ifadesini verdi ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.
Buradaki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na götürülen akademisyen, savcılıkta ifadesini verdi ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.
Çıkarıldığı mahkemede "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından tutuklanmasına karar verildi.
ÇİĞDEM BAYRAKTAR ÖR'DEN MESAJ VAR
ÇİĞDEM BAYRAKTAR ÖR'DEN MESAJ VAR
Tıpkı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi, tutuklanan Çiğdem Bayraktar Ör de sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine ve sevenlerine mesaj gönderdi. Ör, yaptığı paylaşımda 'hukukun üstünlüğüne ve adalete güveniyorum' mesajı verdi.
İşte Çiğdem Bayraktar Ör'ün o mesajı:
İşte Çiğdem Bayraktar Ör'ün o mesajı:
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyorum. Hukukun üstünlüğüne ve adalete güveniyorum. Türk yargısının en doğru kararı vereceğini düşünüyorum.
Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyorum. Hukukun üstünlüğüne ve adalete güveniyorum. Türk yargısının en doğru kararı vereceğini düşünüyorum.