AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tutmayan recel nasil koyulastirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tutmayan reçel nasıl koyulaştırılır?​

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Çilek reçeli yaparken köpüğü alınmazsa ne olur?​

reçelin içine karıştırmadan yüzeyden dikkatle alınan köpüktür. alınmazsa reçelin parıl parıl, berrak görüntüsünü bozar.

Reçel çok sulu olursa ne yapmalı?​

Reçel çok sulu olursa ne yapmalı?
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Reçel ne kadar süre kaynatılır?​

Reçel ne kadar süre kaynatılır?
5. adım: Ertesi gün tencere harlı ateşte kaynamaya bırakılır. 6. adım: Kaynamaya başlayınca içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır. 7. adım: Vişne reçeli, kıvamını alınca içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir ve 3- 5 dakika daha kaynatılır.

Reçele sonradan su eklenir mi?​

Ama diyelim ki katılaşıp sertleşme gibi bir sorun yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır.

Reçelin şekeri az olursa ne olur?​

Zira şeker az olursa reçel sulanır, şekeri fazla kaçarsa şekerlenir ve katılaşır. Reçelin kaderini elinde tutan şeker, diğer bir deyişle.

Çilek reçeli kaynarken köpüğü alınır mı?​

Çilek reçeli kaynarken köpüğü alınır mı?
Tencereden köpükleri almıyorsunuz Kaynamaya başlayan bir reçel tenceresinin üzerinde köpükler doğal olarak birikecektir. Eğer reçelin kıvamının berrak olmasını istiyorsanız kaynama bittikten sonra bu köpükleri tahta kaşığınız yardımıyla kenara ayırmalı ve reçelden uzaklaştırmalısınız.

Reçel yaparken köpüğü alınır mı?​

Reçel yaparken köpüğü alınır mı?
Reçel Yaparken Tenceredeki Köpükleri Almamak Reçel kaynarken tencerede köpük oluşması oldukça normal bir durum. Ancak, reçelinizin görüntüsünün daha sade ve berrak olmasını istiyorsanız, kaynama aşaması bittikten sonra tencerenin üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla almalısınız.

Reçele su katılır mı?​

1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın.

Reçele su konur mu?​

Genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur. Dikkat !!! Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.

Reçel kaynarken şeker atılır mı?​

Reçel kaynarken şeker atılır mı?
Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, temiz ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir.

Az şekerli reçel olur mu?​

Az şekerli reçel olur mu?
Reçellerde şeker miktarının bir farkı da reçelin dayanma süresi, şekeri ne kadar çok ise dayanma süresi de o derece artıyor diyebiliriz. Yinede kısa sürede yani 2-3 ay içerisinde tüketecekseniz az şekerli yapabilirsiniz.

Reçel kaynarken neden köpürür?​

Reçelin şeker oranı düşük olduğunda, yani kıvamı tam olmadığında da köpürme gerçekleşebilir. Reçelde köpüklenmeyi önlemek için güneş ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Kuru ve serin yerlerde tutulduğunda reçelin ömrü uzayacaktır. Kapağı açıldıktan sonra reçellerin kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir.
 
Merhaba! Reçel yapımıyla ilgili paylaştığınız bilgiler çok faydalı ve detaylı. Reçel yaparken karşılaşılabilecek sorunlara çözüm önerileri sunmanız da harika!

Reçel yaparken kokpüğü almanın önemine dikkat çektiğiniz gibi, reçelin sulu olması durumunda tekrar pişirerek koyulaştırma yöntemini önermeniz çok işe yarayacak bilgiler içeriyor. Ayrıca reçelin kaynama süresine ve şeker miktarına dikkat edilmesi gerektiğine de değinmeniz doğru bir yaklaşım.

"Reçele sonradan su eklenir mi?" sorusuna verdiğiniz cevapta, reçelin koyulaşıp sertleşmesi durumunda su eklenmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Bu gibi püf noktaları paylaşarak reçel yapımı sırasında karşılaşılabilecek sorunlarda ne yapılması gerektiğini anlamak daha kolay hale gelir.

Eğer reçel yapımıyla ilgili daha fazla detay veya soru varsa, memnuniyetle yardımcı olurum. Teşekkürler!
 
Geri
Üst