- Konu Yazar
- #1
Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanınca bir su bardağı oluyor)
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
️Terbiyesi için;
1 buçuk su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu un
️Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı (yada istediğiniz yağ)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
Yeterli miktarda su
Tuz
Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimeğin üzerine su alıp ezilmeden haşlayalım .
Bir tencereye 5 su bardağı kadar su koyalım.
Kaynamaya başlayınca erişteyi atalım.
Birkaç dk sonra yeşil mercimeği nohutu ekleyelim.
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz olacak şekilde çırpalım.
Çorbanın suyundan yoğurda biraz ekleyerek karıştırıp yavaş yavaş çorba tenceresine ekleyip karıştıralım.
Gerekirse sıcak su ilavesi yapıp kıvamını ayarlayalım.
Bir iki taşım kaynatıp altını kapatalım,tuzunu atalım.
Bir küçük tavada yağı kızdırıp nane ve pul biberi ekleyelim .
İster çorba tenceresine ister serviste üzerlerine yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım.
İsteğe bağlı sarımsakta ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanınca bir su bardağı oluyor)
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı haşlanmış nohut
️Terbiyesi için;
1 buçuk su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu un
️Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı (yada istediğiniz yağ)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
Yeterli miktarda su
Tuz
Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeşil mercimeğin üzerine su alıp ezilmeden haşlayalım .
Bir tencereye 5 su bardağı kadar su koyalım.
Kaynamaya başlayınca erişteyi atalım.
Birkaç dk sonra yeşil mercimeği nohutu ekleyelim.
Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz olacak şekilde çırpalım.
Çorbanın suyundan yoğurda biraz ekleyerek karıştırıp yavaş yavaş çorba tenceresine ekleyip karıştıralım.
Gerekirse sıcak su ilavesi yapıp kıvamını ayarlayalım.
Bir iki taşım kaynatıp altını kapatalım,tuzunu atalım.
Bir küçük tavada yağı kızdırıp nane ve pul biberi ekleyelim .
İster çorba tenceresine ister serviste üzerlerine yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım.
İsteğe bağlı sarımsakta ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı