- Konu Yazar
- #1
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı haşlanmış mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı erişte
Su
Terbiyesi için:
1- 1/2 (yarım) yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1- 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzün kenara alın.
Nohutları haşlayın kenara alın.
Tencereye gereğince su koyun içine haşladınız mercimeği, nohutu, erişteyi, tuzu ekleyin.
Terbiyesini hazırlayın: yoğurt, yumurta sarısı ve unu ekleyin güzelce çırpın.
Çorbanın suyundan alıp terbiye yaptığınız kalıba ek edip güzelce çırpın ve tencereye ek edin.
Kıymetli olan ne çok sıcak ne çok soğuk olacak çorba suyunuz buna dikkat ediniz (yoksa çorbanız kesilir).
Küçük bir tavada sıvı yağı ek edin ve kuru naneyi ekleyin çok az kavurun ve tencereye ekleyin orta ateşde çorbayı pişirin 6-7 dakika.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı haşlanmış mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı erişte
Su
Terbiyesi için:
1- 1/2 (yarım) yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1- 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzün kenara alın.
Nohutları haşlayın kenara alın.
Tencereye gereğince su koyun içine haşladınız mercimeği, nohutu, erişteyi, tuzu ekleyin.
Terbiyesini hazırlayın: yoğurt, yumurta sarısı ve unu ekleyin güzelce çırpın.
Çorbanın suyundan alıp terbiye yaptığınız kalıba ek edip güzelce çırpın ve tencereye ek edin.
Kıymetli olan ne çok sıcak ne çok soğuk olacak çorba suyunuz buna dikkat ediniz (yoksa çorbanız kesilir).
Küçük bir tavada sıvı yağı ek edin ve kuru naneyi ekleyin çok az kavurun ve tencereye ekleyin orta ateşde çorbayı pişirin 6-7 dakika.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı