- Konu Yazar
- #1
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Sos için;
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pul biber
Yeteri kadar tuz
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizde kaynayan suyumuza eriştemizi ekleyip piştikten sonra nohut ve mercimek eklenir.
Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta düzgünce çırpılır ve kesilme yapmaması için tenceredeki çorbamızın suyundan bir ölçü alınıp terbiye harcımıza eklenir.
Daha sonra terbiyemiz tenceremize eklenir ve bu halde 10 dk kaynamaya bırakılır.
Çorbamız hazır olduktan sonra sosumuz için tavada ince doğranmış soğanımız hazırlanır pul biber nane ve tuz da eklenip çorbamıza eklenir.
Özleşmesi için biraz dinlenmeye bıraktığımız çorbamız servise hazır. Herkese afiyet olsun.
Not: Süzme yoğurt kıvam açısında kıymetli şayet konut yoğurdu kullanacaksanız katı üst kısmından kullanmanızı tavsiye ederim.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Sos için;
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pul biber
Yeteri kadar tuz
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizde kaynayan suyumuza eriştemizi ekleyip piştikten sonra nohut ve mercimek eklenir.
Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta düzgünce çırpılır ve kesilme yapmaması için tenceredeki çorbamızın suyundan bir ölçü alınıp terbiye harcımıza eklenir.
Daha sonra terbiyemiz tenceremize eklenir ve bu halde 10 dk kaynamaya bırakılır.
Çorbamız hazır olduktan sonra sosumuz için tavada ince doğranmış soğanımız hazırlanır pul biber nane ve tuz da eklenip çorbamıza eklenir.
Özleşmesi için biraz dinlenmeye bıraktığımız çorbamız servise hazır. Herkese afiyet olsun.
Not: Süzme yoğurt kıvam açısında kıymetli şayet konut yoğurdu kullanacaksanız katı üst kısmından kullanmanızı tavsiye ederim.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı