- Konu Yazar
- #1
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 su bardağı kesme makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
yarın tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıcak suya konutta kestiğim makarnaları atıp tuzunu atıyoruz, birkaç damla da sıvı yağ makarnalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Öteki bir kasede yoğurt sarımsak az da tuz ile düzgünce karıştırıyoruz.
Makarnalar yumuşayınca çorbanın suyundan az az alıp yoğurdu kestirmeden çorbamıza karıştırıyoruz.
Bir taşım kaynayınca kapatıyoruz tavada sıvı yağ eritip, kızımızı toz biber ve naneyi çevirip, çorbamıza katıyoruz. Kusursuz bir çorba deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
1 su bardağı kesme makarna
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
yarın tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıcak suya konutta kestiğim makarnaları atıp tuzunu atıyoruz, birkaç damla da sıvı yağ makarnalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Öteki bir kasede yoğurt sarımsak az da tuz ile düzgünce karıştırıyoruz.
Makarnalar yumuşayınca çorbanın suyundan az az alıp yoğurdu kestirmeden çorbamıza karıştırıyoruz.
Bir taşım kaynayınca kapatıyoruz tavada sıvı yağ eritip, kızımızı toz biber ve naneyi çevirip, çorbamıza katıyoruz. Kusursuz bir çorba deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı