AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tutkalli kagit hamuru nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.249
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tutkallı kağıt hamuru nasıl yapılır?​

bir su bardağı tutkal,yarım kilo un,bir kaşık sıvı yağ,bir paket kabartma tozu ile iyice yoğrulur.elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur olacak.hamuru ne kadar yoğurursanız o kadar güzel olacak.İstediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Yanlız kağıt hamurları dokuludur.seramik gibi pütürsüz değildir.

Tutkal hamuru nasıl yapılır?​

Tutkal Hamuru Nasıl Yapılır?
- 1 bardak beyaz tutkal.
- 2 bardak nişasta.
- 1 yemek kaşığı limon.
- 1 yemek kaşığı yağ
Tutkallı oyun hamuru nasıl yapılır?
Bir kabın içine bir kaç avuç un koyup üstüne 1-2 kaşık tutkal koyun. Kulak memesi yumuşaklığını yakalamaya çalışın. Sert olmuşsa tutkal, çok sıvı kaldıysa un ilavesiyle kıvamınızı bulun. Su konulmuyor.

Tutkal hamurundan neler yapılır?​

Ertesi gün kuruduğuna emin olduktan sonra istediğiniz gibi boylar(akrilik, mum boya vb.) ile renklendirebilirsiniz. Tutkal hamurundan yapılan şekilleri süslemek için büyük boncuklar, sivri olmayan çubuklar, oynar gözler, şöniller, pullar kullanılabilir.

Tutkal nasıl yapılır malzemeleri?​

Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kadar mısır nişastası
- ½ su bardağı kadar su.
- 1 tatlı kaşığı kadar beyaz sirke.
- 2 yemek kaşığı kadar mısır şurubu.
Tutkal oyun hamuru nasıl yapılır?
Tutkal Hamuru için Malzemeler 1 bardak beyaz tutkal 2 bardak nişasta 1 yemek kaşığı limon 1 yemek kaşığı yağ Tutkal Hamuru Yapım Aşamaları Tüm malzemeleri kâseye koyun ve hepsini karıştın. Malzemeler bir bütün olduktan sonra hamuru uygun sertliğe gelene kadar yoğurun. Gerektiğinde nişasta ekleyebilirsiniz.
toz boya kullanılacaksa önce boya ve tutkal iyice karıştırılır, tuz ve yağ ilave edilir. Hamurun kıvamının ayarlanabilmesi için un azar azar ilave edilir ve yoğurulur. Bu hamuru poşet içerisinde istediğiniz kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. hamur şekillendirildikten sonra 2-3 gün kurumaya bırakılır.
 
Geri
Üst