- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 206.530
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Turunçgil pektini nedir?
Yüksek metoksil orta hızda jelleşen turunçgiller pektini. Kıvam verilmek istenen tüm gıdalarda kullanılabilir, özellikle reçel üretiminde kullanılır. Pektin tüm meyvelerde bulunan doğal bir maddedir. Reçel üretimi yaparken pektin ilave ederek reçelin kalitesi artırılabilir, daha az şekerle daha koyu kıvam elde edilir.Portakal pektini nasıl yapılır?
Ticari pektin elma, limon ve portakalların suları alındıktan sonra geriye kalan posadan elde edilir. Bu posa 50-120 dk süresince 60-100°C’de tartarik, limon ve süt asidi gibi organik asitlerle veya fosfat, sülfat, klorür asidi gibi inorganik asitlerle tepkimeye sokulur. Karışım presten geçirilir ve santrifüj edilir.Jellestirici pektin nedir?
Gıda sanayinde jelleştirici, kıvam arttırıcı ve stabilizatör olarak yaygın kullanıma sahip olan pektin ilk olarak Fransız Kimyacı Braconnot tarafından demirhindiden izole edilmiştir. Pektinin yapısı ve özellikleri elde edildiği hammaddeye ve ekstraksiyon işlemine bağlı olarak değişebilir.
Pektin faydaları nelerdir?
Pektinin Sağlığa Yararları Nelerdir? Jel haline gelmesinden dolayı sindirim sistemine olan yararları bilinmektedir. Özellikle narenciye ve elma kabuklarından sağlanan bu madde lif takviyesinde kullanılabilir.