- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 122.937
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Turşunun sirkesi az olursa ne olur?
Zira tuz ya da sirke gerektiğinden çok fazla veya az olursa tuşunun kıvamı ve lezzetini tutturmak mümkün olmaz. Fazla sirke ve tuz içindeki sebzelerin erimesine, yumuşamasına neden olurken, az sirke ve tuz malzemelerin çok sert ve lezzetsiz olmasına neden olur.Bozuk turşu yenirse ne olur?
Doğru hazırlanmayan turşu tüketimi sonrası nadiren toksin kaynaklı karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi klasik besin zehirlenmesi bulguları bildirilmiştir. Tuz ya da sirke oranının doğru ayarlanmamasından dolayı turşularda yumuşama olabilmektedir. Turşunun yumuşaması küflerin çoğaldığının belirtisidir.
Bozulmuş mudur turşu suyu bulanık olursa ne olur?
Turşudaki normal kabul edilmeyen bulanıklığa kötü koku, sümüksü, küflenme ve yumuşama gibi durumlarda eşlik ediliyorsa artık o turşu tüketilmemelidir. Yani bu tür turşular yenilmez ve imha edilmek zorunda kalır.
Turşuya sonradan sirke konur mu?
Asitli yapısı gereği turşunuzu türlü bakteri ve mantardan korur, daha taze olması ve uzun süre dayanması için savaşır. Gelin de sirke kullanmayın şimdi.Turşu Sumuksu olursa ne yapmalı?
Tuzlama süreci içerisinde laktik asit bakterilerin salınması takip eder. Bu bakteriler ise zaman içerisinde turşu suyunun sümüksü bir yapı oluşturulmasına imkan vermektedir. O yüzden böyle bir durumun oluşmaması için mutlaka turşu suyuna dengeli şekilde tuz eklemek gerekmektedir.
Üstü beyazladı turşu ne yapmalıyım?
Turşunun üzerinde zar şeklinde yoğunlaşan maya organizmaları sebzelerin yumuşamasına neden olur. Maya tabakasının temizlenmesi ve tuz ilavesi ile yumuşama önlenebilir.
İşte eriyen turşuya son veren püf noktası!…İşte o püf noktaları…
- Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin.
- Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
- Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına özen gösterin.
Küflü turşu yenirse ne olur?
Turşu suyunun üzerinde oluşan beyazlıklar küf tabakasıdır. Bu beyazlıklar sağlığa faydalı bakteri oranının bozulduğu anlamına gelmektedir. Turşu suyu üzerinde beyazlıklar oluştuğunda tüketmekten kaçınılmalıdır. Akut olarak toksinler aracılığı ile oluşabilecek besin zehirlenmeleri de görülebilmektedir.