AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tursunun cabuk olmasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tursunun cabuk olmasi icin ne yapmali?​

İşin sırrı; limon tuzu, kaya tuzu, şeker ve sirke birlikte kullanmak. Hazırlayacağınız bu karışım sebzelerinizin hızla turşu kıvamına dönmesini sağlayacaktır. Böylesini bu zamana kadar hiç denemediniz, yemediniz.
Salatalık turşusu kaç günde olgunlaşır?
Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir. Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.

Erimeyen Karışık turşu nasıl yapılır?​

Ben turşu hazırlarken üzüm sirkesini tercih ediyorum. 1 tutam maydanozu da turşumuzun üzerlerine yerleştirdikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatalım. Su, sirke ve tuzun eşit miktarda karışması için kavanozu çevirelim. Turşumuzu 1 hafta kadar serin ve karanlık bir yerde bekletelim.
Tam ölçülü turşu nasıl yapılır?
Tam Ölçülü Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 12 su bardağı önceden kaynatılıp soğutulmuş su.
- 3 su bardağı sirke.
- 1 su bardağı salamura tuzu.
- 1 Türk kahvesi fincanı limon tuzu.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- Bu ölçülerle hazırlanan karışımdan 5 kiloluk+ 1 kiloluk turşu hazırlayabiliriz.
Kayısı Kıvamlı Haşlanmış Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta haşlayacağınız kaba suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra yumurtayı içerisine atın ve 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonra çıkartıp soğuk suyun içerisine koyun.
Sıcak suyla yapılan salatalık turşu kaç günde olur?
Üstüne tuz ve şekerle karıştırdığımız sirkeyi ekliyoruz. Ters çevirip 8 saat bekliyoruz. Sonra düz çevirip karanlık bir yere koyuyoruz yaklaşık 15 günde oluyor bulanma bozulma olmuyor ayrıca kıtır kıtır bir turşu oluyor.

Turşu ne kadar sürede tüketilmeli?​

Turşunun bir tüketim süresinin olmadığını dile getiren Korun, “Öyle kompostolar, öyle konserveler var ki, 30-40 yıllıklar. Bizde 1972, 1976’da yapılmış konserveler, turşular var. Turşu, ağzı açılmadığı sürece, hava almadığı sürece 70-80-100 seneye kadar gidebiliyor” dedi.
5 kg’lık su bidona turşu nasıl kurulur?

5 kiloluk turşu bidonuna ne kadar sirke konur?​

5 kiloluk bidon için turşu suyu; 2,5 su bardagi üzüm sirkesi.
 
Geri
Üst