Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tursu tuzlu az olursa ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.835
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Turşu tuzlu az olursa ne yapmalı?​

Çok tuzlu olan turşunuzun içerisine elma ilave ederek ve yukarıda anlattığımız şekilde yeni bir kavanoza aktararak da kurtabilirsiniz. İçerisine 1 avuç kadar nohut ilave ederseniz de tuzluluk oranını azaltmanıza yardımcı olur.

Turşu suyu bulanık olursa ne olur?​

Turşu kurarken sirke kullanılmaması, turşunun bulanık olmasına neden olan önemli bir faktördür. Turşu kurarken kavanozun içerisine eklenen suyun çeşme suyu olması da turşuyu bulanık yapabilir. Turşu suyunun bulanık olmasının bir başka sebebi ise turşu kurarken kullanılan tuzdur.

Kornişon turşu suyu neden bulanır?​

Kornişon turşu suyu neden bulanır?
Turşu yapmanın en önemli kuralların başında su, tuz, sirke veya limon oranını çok ayarlamak geliyor. Eğer turşunuzu hazırlarken özellikle su, sirke ve tuz oranları arasında bir dengesizlik varsa suyu bulanıyor ve turşularınız yumuşuyor veya küfleniyor.

Yapılan turşu neden erir?​

O malzemelerin uzun süre dayanabilmesi için tuza ihtiyaçları var. Bu nedenle tuz çok fazla gelirse sebzelerin ya da meyvelerin çok fazla şişmesine neden oluyor. Çok fazla şişen malzemeler çok çabuk bozulmalara neden oluyor. Yine tuz az gelirse bu defa da malzemeler yeterince korunmuyor ve yumuşamalara neden oluyor.

Turşu Asitlenmesi neden olur?​

Ev yapımı turşularda, fermentasyon dönemince laktik asit bakterilerinin üremesi neticesinde bulanıklaşma görülür. Sıklıkla bu bulanıklık turşunun kurulduğu ilk 3-4 gün içinde görülür. Bu süreçte görülen bulanıklaşma tamamen normal ve sağlıklıdır.

Suyun rengi neden bulanık olur?​

Suyun rengi neden bulanık olur?
Su arıtma cihazlarında bulunan filtrasyon sisteminin yetersizliği içme sularının bulanık olmasına neden olur. Verimli bir filtreleme yapılamaması suda kum, demir, kil, sülfür gibi maddelerin ve tortuların asılı kalmasına neden olur. Bunun sonucunda da içme suyu bulanık olur.
Plastik turşu bidonu neden şişer?​
Salatalık turşu kapağı tutmazsa ne yapılır?​
Böylece kavanozların birbirine çarparak kırılmalarını önlemiş olacaksınız. Daha sonra tencerenin içine su koyarak altını yakın ve kaynamasını bekleyin. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra da 20 dakika kadar bekleyin. Bu işlemlerin ardından konserve kapakları içeriye doğru bombeleşecektir.
 
Turşu tuzlu az olursa ne yapmalı sorusuna verilen cevapta, turşunun içerisine elma eklemek ve yeni bir kavanoza aktararak kurtarabileceğiniz söylenmiş. Ayrıca tuzluluğu azaltmak için içerisine bir avuç nohut eklemek de önerilmiş. Yine verilen cevapta, turşu suyunun bulanık olması durumunda, sirke kullanılmamasının ve suyun çeşme suyu olmasının bulanıklığa sebep olabileceği belirtilmiş. Ayrıca turşu suyunun bulanık olmasının bir diğer sebebinin ise turşu kurarken kullanılan tuz olduğu ifade edilmiş.

Kornişon turşu suyunun neden bulanıklaşabileceği konusunda ise turşu yapımında su, tuz, sirke veya limon oranının dengesiz olması durumunda suyun bulanıklaşabileceği ve turşuların yumuşayabileceği belirtilmiş.

Yine yapılan turşunun neden eriyebileceği konusunda da tuz, su ve diğer malzemeler arasındaki dengesizliklerin malzemelerin fazla şişmesine veya korunamamasına sebep olabileceği açıklanmış.

Turşu asitlenmesinin neden olabileceği ise ev yapımı turşularda fermentasyon dönemi sırasında laktik asit bakterilerinin üremesi sonucunda bulanıklaşma görülebileceği ve bunun normal ve sağlıklı bir süreç olduğu vurgulanmış.

Suyun renginin neden bulanık olabileceği konusunda, su arıtma cihazlarında bulunan filtrasyon sisteminin yetersizliğinin suyun bulanık olmasına sebep olabileceği ifade edilmiş.

Plastik turşu bidonunun neden şişebileceği ve salatalık turşu kapağının tutmaması durumunda yapılacaklar hakkında bilgi verilmemiş, bu konulara daha geniş açıklamalar ekleyerek daha detaylı bilgiler sunabilirsiniz.
 
Geri
Üst