AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tursu nasil yapilir tursu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Turşu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır?​

- Kavanozlara nohut atıktan sonra karışık sebzeler yerleştirilir.
- Aralarına sarımsak atılır.
- En üste maydanoz konur ve suyu için sirke, tuz, limon tuzu, şeker karıştırılır ve içme suyu ile karıştırılarak kavanoza dökülür.
- Kapağı kapatılarak serin karanlık bir yere kaldırılır.
- Yaklaşık 20_25 gün içinde turşunuz hazır.

Cam kavanozda salatalık turşusu nasıl yapılır?​

Sap kısımlarını derin olmayacak şekilde kesin. Kornişon turşusu yapımında 3 diş sarımsağın kabuğunu soyun. 1 kg lık konserve kavanozun dibine sarımsaklardan bir tanesini ortadan ikiye bölüp, atın. Ardından salatalıkları kavanoza düzgünce yerleştirin. Salatalıkların ara ve üst kısımlarına da sarımsaklardan yerleştirin.
Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
3 kilo salata turşusu nasıl yapılır?
Salatalık Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilogram taze tarla salatalığı ya da kornişon salatalık (salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
- 1 baş sarımsak.
- Yarım bağ maydanoz ya da dereotu.
- 2 su bardağı üzüm sirkesi.
- 6 yemek kaşığı iri tuz.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu.
- 1 yemek kaşığı kadar nohut.
1 litrelik kavanoza salatalık turşusu nasıl kurulur?
Sıcak Suyla Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre kavanoza tam doldurduğumuz salatalıkların üzerine tuz, şeker, sirkeyi koyalım .
- Aralara sarımsakları yerleştirmek gerekiyor .
- Üzerine kaynamakta olan suyu ağzına kadar doldurup ters çevirelim.
- Kütür kütür bir turşu oluyor .Afiyet olsun.

Turşuda Altın oran nedir?​

Altın oran ;1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 2.5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu. Nelerden turşu yapılır dersek; sarımsak, acur, domates, her çeşit biber, ufak patlıcan… Turşuyu koyacağınız kavanozun sterilizasyonu çok önemli.
 
Geri
Üst