AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turp Yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Turp Yemeği nasıl yapılır?​

Bir tencerede 5 bardak sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu kaynatın. Kaynayan suya turpları atın. 1 tatlı kaşığı da un serpin ve yaklaşık 10 dakika haşlayıp tez süzgeçte iyice süzdürün. Haşlamak ve un eklemek turbun kokusunun, acısının çıkmasına yardımcı olur.

Turp kızartılır mı?​

Sarımsakları ince kıyın. Turpları, sarımsak, zeytinyağı ve diğer baharatlarla bir kapta harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında her iki tarafını da 10 dakika pişirip servis yapın.
Turp kavurması nasıl yapılır?
Sıvı yağı ve soğanı tavaya alıyoruz ve soğanlar pempeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz sonra yumurtasını kırıyoruz ve haşlayıp süzdüğümüz turpları soğuk sudan geçirip sıkıyoruz ve tavaya ekliyoruz üzerine tuzu, pulbiberi, karabiberi ekliyoruz üzerine yarım çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz.

Turp pişirilerek yenir mi?​

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz hafif atıştırmalıklar arıyorsanız, kızarmış turp tam size göre. Baharatlarla zenginleştirilen turp dilimlerini fırında pişirdikten sonra sunum tabağına alabilirsiniz. Kalabalık davet sofralarında küçük kanepelere ve ekmek üstü lezzetlere sık sık yer verilir.

Turp fırında nasıl yapılır?​

Turpları küp, yeşil soğanları ince doğrayıp bir fırın kabına alın. Üzerine dolmalık fıstık, file badem ve zeytinyağını ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Kırmızı turp nasıl servis edilir?
Kestiğiniz turpları bir kap içine koyun. Üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız turp salatasını servis tabağı içine koyun.

Şalgam turp kavurması nasıl yapılır?​

BİNARD KAVURMASI TARİFİ Pişirme tavasına sıvıyağ alınır ve soğanlar ince ince doğranıp eklenir. Soğanlar kavrulunca doğranmış şalgamlar da eklenir. Tüm malzemeler birlikte tekrar kavrulur. Pul biber ve tuz ilave edildikten sonra servis edilir.

Fırında Pancar nasıl yapılır?​

Pancarların saplarını kesin ve yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine pancarları alın, üzerine zeytinyağını gezdirin ve baharatları serpin. Fırın tepsisinin üzerini folyo ile kapatın 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen pancarları fırından alıp soğuması için kenara alın.
Kırmızı turp ne kadar tüketilmeli?
* Gastriti olanlar pişmiş olarak tüketmelidir. * Açık ülser yarası olan kişiler tüketmemelidir. SAĞLIKLI KİŞİ İÇİN İDEAL PORSİYON: Günde 1 kâse turp salatası olarak tüketmek yeterlidir.

Turp otu nasıl pişirilir?​

Turp otlarının sap ve yaprak kısımlarını ayırıp güzelce yıkayın. Sap kısımları yapraklarına göre daha sert olduğu için ilk olarak sap kısımlarını kaynar suya atın. 1-2 dakika sonra yapraklarını ekleyin. Tamamını canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın.
 
Geri
Üst