AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turp ile neler yapilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Turp ile neler yapılabilir?​

Restorantımızda Çok Sevilen Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Turp nasıl servis edilir?
Kestiğiniz turpları bir kap içine koyun. Üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız turp salatasını servis tabağı içine koyun.
Turp hangi yemeklerde kullanılır?
İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz 10 farklı turplu tarif: 1Turp Salatası…10Turplu ve Naneli Süzme Yoğurt
- Kök sebzeli tarifler.
- Pancarlı tarifler.
- Kolay tatlı tarifleri.
- Brokoli tarifleri.
- Nefis somon tarifleri.

Turp ne ile yenilir?​

Yaprakları da turp kadar faydalı ‘Bu yaprakları nasıl yiyebiliriz?’ diye düşünüyorsanız; çorbalara ya da salataya ilave ederek veya ıspanak gibi pişirerek yiyebilirsiniz. Turp içerdiği kükürtlü bileşiklerden dolayı gaz yapıyor. Aşırı yenilmesi sonucunda ishal olunabilir; çünkü bağırsakları hızlandırıyor.
Turp nasıl terbiye edilir?
Turp dilimleri tuzla ovularak 15 dakika bekletilir. Böylece turpun keskin ve yakıcı tadı azaltılmış olur. Daha sonra dilimlenmiş turpların suyu süzülüp üzerine domates salçası, biber salçası toz biber nane ve tuz ilave edilip, limon sıkılır ve dilimler bu malzemelerle ovularak servise alınır.
Turp Yemeği nasıl yapılır?
Bir tencerede 5 bardak sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu kaynatın. Kaynayan suya turpları atın. 1 tatlı kaşığı da un serpin ve yaklaşık 10 dakika haşlayıp tez süzgeçte iyice süzdürün. Haşlamak ve un eklemek turbun kokusunun, acısının çıkmasına yardımcı olur.

Hangi turp daha lezzetli?​

Beyaz Turp: Hem içi hem dışı beyaz olan bu turp türü, diğer turp türlerine göre daha uzundur ve lezzeti diğerlerinden bir miktar farklıdır. Mikroplara karşı savunma kalkanı işlevi görür ve vücudun mikroplardan arınmasına yardımcı olur.
Turp otu kavrulur mu?
Yapılışı: Turp otlarının sert dalları, sararmış yaprakları varsa ayıklanır. Bol suda köklerinde hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanarak süzgece alınır. Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında biraz pembeleştikten sonra ince ince kıyılmış turp otları ve tuzu da eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur.
 
Geri
Üst