- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Turnike programı nedir?
Turnike programı, 1992’de TRT 1’de gündüz kuşağı yarışması olarak yayın hayatına başlamış, 1993 yılının başlarında Star TV’ye transfer olarak yoluna “Süper Turnike” adıyla devam etmiştir. Yaz tatilinin ardından, yeni yayın döneminde Kanal 6’ya transfer olan program, burada “Mega Turnike” adıyla yayımlanmıştır.Turnike nasıl yapılır kısaca?
Boğucu Sargı (Turnike) Uygulama Tekniği
- İlkyardımcı eline geniş, kuvvetli ve esnemeyen bir sargı alır,
- Şerit yarı uzunluğunda katlanır, uzuv etrafına sarılır,
- Bir ucu halkadan geçirip çekilir ve iki ucu bir araya getirilir,
- Kanamayı tamamen durduracak yeterlikte sıkı bir bağ atılır,
Turnike hangi bölgeye uygulanır?
Turnike uzvun koptuğu bölgeye en yakın olan ve deri bütünlüğünün bozulmamış olduğu bölgeye uygulanır.
Güner Ümit Aleviler için ne demişti?
1995 yılında Turnike adlı programı sunan Güner Ümit canlı yayında “Yoksa siz Kızılbaş mısınız?” demiş ve Alevilerden gelen tepkiler nedeniyle ekranlara veda etmek zorunda kalmıştı.Turnike programı neden bitti?
9 Ocak 1995 tarihli canlı yayında Süper Turnike adlı programında “Yoksa siz Kızılbaş mısınız?” şeklinde bir gaf yapmış ve Alevilerden gelen tepkiler nedeniyle program yayından kaldırılmıştır.
Bilardo turnike nedir?
Bilardoda, sayı yapmak amacıyla topu bantlara çarptırarak dolaştırma.
Sağdan girerken sağ adım sol adım ve zıplama biçimindedir Soldan girerken sol adım sağ adım ve zıplama biçimindedir. Sağ turnike yaparken : sağ dizkarna doğru çekilir ve sağ kolda havaya kaldırılır. Sol turnike yaparken: sol diz karna doğru çekilir ve sol kolda havaya kaldırılır.
Turnike uygulaması nereye yapılır?
Turnike, kol ve uyluk gibi tek kemikli bölgelere uygulanır, ancak önkol ve bacağa el ve ayağın beslenmesini bozabileceği için uygulanmaz. Uzuv kopması durumlarında, önkol ve bacağa da turnike uygulanabilir.
Turnike uygulaması için hangisi doğrudur?
Turnike uygulaması, baskı noktalarına yapılan baskının yetersiz olduğu durumlarda uygulanmaktadır. Aynı zamanda uzuv kopması varsa mutlaka turnike işlemi uygulanmalıdır. Bir ortamda çok fazla sayıda yaralı varsa ve tek bir ilkyardımcı bulunuyorsa tüm yaralılar ile ilgilenebilmek için turnike uygulaması yapılmalıdır.