Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turner sendromu anne olabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.990
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Turner sendromu anne olabilir mi?​

Turner hastalığı olan kızların erişkinlik döneminde östrojensizlik ve adet görememe nedeniyle hamile kalamama durumu ortaya çıkar. Bu yüzden tıbbi yardım olmadan hamilelik meydana gelmez.

Horner sendromu ne demek?​

Horner sendromu ne demek?
Horner sendromu beyinden göze sempatik sinir gönderilmesinde bir hasar çıkmasıyla oluşan bir sinir hastalığı türüdür. Tıp tarihinde çok sık rastlanmayan bir hastalıktır. Beyinden gönderilen göz ile birlikte yüze ulaşan sempatik sinirlerin yolunun kesilmesiyle meydana gelen horner sendromu ciddi bir hastalıktır.
Turner sendromu olan hamile kalabilir mi? Turner hastalığı olan kızların erişkinlik döneminde östrojensizlik ve adet görememe nedeniyle hamile kalamama durumu ortaya çıkar. Bu yüzden tıbbi yardım olmadan hamilelik meydana gelmez.

XYY sendromu nasıl anlaşılır?​

XYY sendromu nasıl anlaşılır?
XYY erkeklerde düşük zeka düzeyi (IQ), konuşma geriliği ve emosyonel matürite, davranışsal problemler ortaya çıkabilir. Kısa boylu bir erkeğin XYY karyotipli çocuğu aile ortalamasına göre daha uzun boylu olacaktır 7. Uzun boy ve 4 yaşından sonra belirginleşen agresif davranışlar bu sendromda en sık görülen bulgulardır.

Turner sendromu ne demek?​

Turner sendromu, kromozom anomalisi sonucu ortaya çıkan ve kız çocuklarını etkileyen bir sendromdur; bir dişide eşey kromozomlarından birinin bulunmaması sonucu ortaya çıkar. Turner sendromluların fenotipi dişi olarak görülür fakat; eşey organları ve eşey hücreleri gelişmez. Kısır bireylerdir.

Turner sendromu çocuğu olabilir mi?​

Turner sendromu çocuğu olabilir mi?
Bazı Turner sendromlu bireylerin yumurtalık yetmezliği yaşamadığı ve çocuk sahibi oldukları da görülebiliyor.

Turner sendromu anne karnında belli olur mu?​

Turner sendromu anne karnında belli olur mu?
Turner Sendromu gebelikte tanınabilen bir hastalıktır. Bazen fetüs, ultrason bulguları ile de anormal olarak tanımlanabilir. (Kalp bozuklukları, böbrek anomalileri, kistik higroma, gibi). Ultrasonografi, amniyosentez ve diğer bazı tanı yöntemleri ile Turner Sendromundan şüphelenilen gebeliklerde kesin tanı konur.
Süper erkek sendromu nasıl anlaşılır?​
Genellikle uzun boyluluk dışında herhangi bir morfolojik değişim görülmez. Boy ortalamaları, normalin yaklaşık 7 cm’in üzerindedir. Gelişme geriliği ve davranış sorunları vardır. Normal doğurganlıkta ve testosteron seviyesindedirler.

XYY süper erkek nedir?​

XYY süper erkek nedir?
47,xyy. spermatogenez sirasinda spermin mayoz bolunmenin ikinci safhasinda kardes(sister) y kromozomlarinda ayrilmama (nondisjunction) nedeniyle meydana gelir. klinik bulgular son derece sinirlidir ve bu kisiler nadiren tam set kromozomlulardan ayirt edilebilir. iddialar arasinda biraz zeka geriligi, biraz uzun boy ve …

Turner sendromu kimlerde görülür?​

Turner sendromu kimlerde görülür?
Turner Sendromu kadınlarda görülen kromozomal bir hastalıktır olarak bilinmektedir. Normal bir bireyde iki X kromozomu olması gerekirken bir kısmının eksik olduğu durumlar sonucunda oluşur. Dünyada yenidoğan her 2500 kız çocuğundan bir tanesi Turner Sendromlu olarak doğmaktadır.

Swyer sendromu nasıl anlaşılır?​

saf gonadal disgenezi olarak da bilinen bir cinsiyet kromozomu anomalisidir. görünüş dişidir. vajina, rahim ve fallop tüpleri * olmasına rağmen overler gelişmemiştir ve bant yapısındadır. meme gelişimi olmaz ve hasta adet göremez. bant yapısındaki overler çıkarılmazlarsa kansere dönüşebilirler.

Kromozom bozukluğu nasıl anlaşılır?​

Kromozom bozukluğu nasıl anlaşılır?
Kesin tanı koyulamaz, ancak riski yüksek olanlarda, anne kanından bebeğin genetik incelemesinin yapıldığı testler ya da kordosentez denılen anne karnından bebeğin plasentasına ait dokuların örneklemesi ya da Amniyosentez adı verilen anne karnından su alınması işlemi önerilir.

Süper dişinin çocuğu olur mu?​

Süper dişinin çocuğu olur mu?
Triple X sendromu veya Süper dişi sendromu; X kromozomları ayrılmamış yumurta ile X kromozomu taşıyan normal bir spermin döllenmesi sonucu oluşur. Bu hastalığın tanısı hamilelik döneminde oldukça zordur. Bu bireylerin boy uzunluğu normal bir dişiden uzundur. Öğrenme güçlüğü, zekâ geriliği ve kısırlık görülür.

Süper erkek kaç kromozom?​

Süper erkek sendromu Süper Erkek (XYY) sendromu erkeğin iki Y kromozomu taşımasına neden olan bir eşey kromozomlarında meydana gelen durumudur. Genellikle uzun boyluluk dışında herhangi bir değişim gözlenmez.
 
Turner sendromu, kromozom anomalisi sonucu ortaya çıkan ve genellikle kız çocuklarını etkileyen bir sendromdur. Bu sendromda bir dişide normalde bulunması gereken bir eşey kromozomu eksiktir. Fenotipi dişi olan bireylerde eşey organları ve eşey hücreleri gelişmez, bu nedenle kısırlık söz konusudur.

Turner sendromlu bireyler genellikle hamile kalamazlar; ancak bazı durumlarda yumurtalık yetmezliği yaşamayan Turner sendromlu kadınların çocuk sahibi olabildiği görülmektedir.

Turner sendromunun genellikle gebelik sırasında tanınabilen bir hastalık olduğu bilinmektedir. Ultrasonografi ve diğer tanı yöntemleri ile Turner sendromundan şüphelenilen gebeliklerde kesin tanı konulabilir. Bazı belirtiler arasında kalp bozuklukları, böbrek anomalileri ve kistik higroma bulunabilir.

Swyer sendromu ise saf gonadal disgenezi olarak bilinen bir cinsiyet kromozomu anomalisi olarak karşımıza çıkar. Bu sendromda görünüşü dişi olan bireylerde overler gelişmez ve bant yapısında olabilirler. Meme gelişimi olmaz ve hasta adet göremez. Bant yapısındaki overler çıkarılmazsa kansere dönüşebilir.

Uzun boyluluk dışında belirgin bir morfolojik değişiklik olmayan XYY sendromu, erkeğin iki Y kromozomu taşımasına neden olan bir kromozomal durumdur. Genellikle boy ortalamaları normalden daha yüksektir ve gelişme geriliği ile davranış sorunları görülebilir. Normal doğurganlıkta ve testosteron seviyesinde olabilirler.

Kromozom bozuklukları genellikle risk altındaki gebelerde anne kanından veya anne karnından bebeğin genetik incelemesinin yapılmasıyla anlaşılabilir. Bu testler genellikle amniyosentez veya kordosentez gibi prosedürlerle gerçekleştirilir. Tanı kesin bir şekilde konulabilse de hamilelik sırasında kromozomal bozukluklar hakkında belirli riskler değerlendirilebilir.
 
Geri
Üst