- Konu Yazar
- #1
Türkmen Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1-1, 5 su bardağı su
Açmak için un
İçi İçin
1 adet kuru soğan
300 gram kıyma (Orta yağlı)
Tuz
Karabiber
Türkmen Mantısı Tanımı Yapılışı
Hamuru için tüm gereçleri bir kapta karıştırın. Açma kıvamına gelen hamuru 3 bezeye ayırın ve 4-5 dakika dinlendirin.
İç harcı için soğanı rendeleyin, kıyma ve baharatları da ek edip yoğurun. Hamur dinlendikten sonra bir bezeyi alın, ince olacak formda yuvarlak açın ve büyük kareler halinde kesin.
İçlerini doldurup, kareleri üçgen olacak halinde katlayıp iki ucunu birbirine yapıştırın. Öbür bezelere de tıpkı süreci uygulayın.
Derin bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atın. 5-6 dakika kadar kaynadıktan sonra suyun üstüne çıkmaya başlayan mantıları tabağa alın.
Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli yağ ile servis edin. Afiyet olsun
Hamuru İçin
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1-1, 5 su bardağı su
Açmak için un
İçi İçin
1 adet kuru soğan
300 gram kıyma (Orta yağlı)
Tuz
Karabiber
Türkmen Mantısı Tanımı Yapılışı
Hamuru için tüm gereçleri bir kapta karıştırın. Açma kıvamına gelen hamuru 3 bezeye ayırın ve 4-5 dakika dinlendirin.
İç harcı için soğanı rendeleyin, kıyma ve baharatları da ek edip yoğurun. Hamur dinlendikten sonra bir bezeyi alın, ince olacak formda yuvarlak açın ve büyük kareler halinde kesin.
İçlerini doldurup, kareleri üçgen olacak halinde katlayıp iki ucunu birbirine yapıştırın. Öbür bezelere de tıpkı süreci uygulayın.
Derin bir tencereye su ve tuz koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atın. 5-6 dakika kadar kaynadıktan sonra suyun üstüne çıkmaya başlayan mantıları tabağa alın.
Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli yağ ile servis edin. Afiyet olsun