SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Türkmen Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) kg kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı mantının suyundan
Sumak, nane, pul biber ️
Türkmen Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kaba unu alalım.
Yumurta su ve biraz tuz koyup yoğuralım. Sert bir hamur olmalı.
Dört bezeye ayıralım ve üzerini kapatıp 15 dakika kadar bekletelim.
Bu sırada soğanları kıymanın içine rendeleyelim.
Maydanoz, tuz ve karabiberi ek edip uygunca karıştıralım.
Bezeleri tek tek alalım, tekrar yoğurup toparlayalım ve ince açalım. (yaklaşık oklava boyunda) açarken çok az un serpelim.
Her açtığımız yufkayı istediğimiz büyüklükte kare modüllere bölelim. (yaklaşık 2-3 cm gibi).
Kestiğimiz kesimleri bir mutfak bezinin ortasına koyalım ki kurumasınlar.
Her modülün ortasına çay kaşığı ile harçtan koyalım, dikdörtgen hâle getirelim, kenarlarını bastıralım.
Üst kısmını öne hakikat katlayalım, parmağınızın üzerinde içteki uçlarından birleştirip şapka biçimi verelim.
Her yaptığımız tepsiyi buzdolabında dinlendirelim.
Bu sırada büyük uzunluk bir tencereye suyu biraz tuz ve zeytinyağını koyup kaynatalım.
Hamurları atalım ve ön dakika sonra mantımız hazır.
Eğer mantı buzlukta beklemişse pişme müddeti biraz daha uzayacaktır.
Mantı pişerken salçayı tereyağında öldürelim ve mantının suyundan ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
Mantıyı servis tabağına alalım, üzerine sarmısaklı yoğurt ve hazırladığımız sostan gezdirelim.
İstediğimiz baharatlardan da serpelim üzerine ve afiyetle yiyelim.
Afiyet olsun
Türkmen Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/2 (yarım) kg kıyma
2 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Sosu için:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı mantının suyundan
Sumak, nane, pul biber ️
Türkmen Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu hazırlayalım. Derin bir kaba unu alalım.
Yumurta su ve biraz tuz koyup yoğuralım. Sert bir hamur olmalı.
Dört bezeye ayıralım ve üzerini kapatıp 15 dakika kadar bekletelim.
Bu sırada soğanları kıymanın içine rendeleyelim.
Maydanoz, tuz ve karabiberi ek edip uygunca karıştıralım.
Bezeleri tek tek alalım, tekrar yoğurup toparlayalım ve ince açalım. (yaklaşık oklava boyunda) açarken çok az un serpelim.
Her açtığımız yufkayı istediğimiz büyüklükte kare modüllere bölelim. (yaklaşık 2-3 cm gibi).
Kestiğimiz kesimleri bir mutfak bezinin ortasına koyalım ki kurumasınlar.
Her modülün ortasına çay kaşığı ile harçtan koyalım, dikdörtgen hâle getirelim, kenarlarını bastıralım.
Üst kısmını öne hakikat katlayalım, parmağınızın üzerinde içteki uçlarından birleştirip şapka biçimi verelim.
Her yaptığımız tepsiyi buzdolabında dinlendirelim.
Bu sırada büyük uzunluk bir tencereye suyu biraz tuz ve zeytinyağını koyup kaynatalım.
Hamurları atalım ve ön dakika sonra mantımız hazır.
Eğer mantı buzlukta beklemişse pişme müddeti biraz daha uzayacaktır.
Mantı pişerken salçayı tereyağında öldürelim ve mantının suyundan ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
Mantıyı servis tabağına alalım, üzerine sarmısaklı yoğurt ve hazırladığımız sostan gezdirelim.
İstediğimiz baharatlardan da serpelim üzerine ve afiyetle yiyelim.
Afiyet olsun
Türkmen Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı