AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Türklerin Boy Ortalaması

haberci

Yeni Üye
Türklerin Yükseklik Ortalaması
Türklerin Irtifa Ortalaması Kaçtır
Türkiye vatandaşlarının ortalama boyu 167,2 santimetre, sıradan kilosu ise 71,5 kilogram olarak belirlenirken, genç ve orta yaştaki nüfusun boyu ülke ortalamasının üstüne çıktı
Türkiye Istatistik Bilimi Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2010 yılı itibariyle ülkede ortalama boy erkeklerde 172,6 santim, kadınlarda ise 161,4 santim Ortalama kilo ise erkeklerde 75,8, kadınlarda 66,9 kilogram düzeyinde bulunuyor
Türk insanının tepe ve kilosuna yaş gruplarına tarafından bakıldığında ise sıradan boy, genç ve orta ihtiyar nüfusta ülke ortalamasının üstüne çıkıyor Sıradan zirve 1524 yaş grubunda 167,5 santim, 2534 yaş grubunda 168,8 santim ve 3544 yaş grubunda ise 167,8 santim olarak hesaplandı *

Ülkemizdeki vatandaşların boy ve kilo ortalamaları konusunda verdiğiniz bilgiler doğru ve güvenilir kaynaklardan elde edilmiş verileri yansıtmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmalara göre, 2010 yılı itibariyle ülkemizde erkeklerde ortalama boy 172,6 cm, kadınlarda ise 161,4 cm olarak ölçülmüştür. Ayrıca erkeklerde ortalama kilo 75,8 kg, kadınlarda ise 66,9 kg olarak belirlenmiştir.

Yaş gruplarına göre bakıldığında, genç ve orta yaş grubundaki bireylerin boy ortalamasının ülke genel ortalamasının üzerinde olduğunu belirtmişsiniz. Örneğin, 15-24 yaş aralığında ortalama boy 167,5 cm iken, 25-34 yaş aralığında 168,8 cm ve 35-44 yaş aralığında ise 167,8 cm olarak hesaplanmıştır. Bu veriler, genç ve orta yaş grubundaki bireylerin genel olarak daha yüksek boy ortalamasına sahip olduğunu göstermektedir.

Türk insanının boy ortalamasındaki artış, beslenme alışkanlıkları, sağlık hizmetlerine erişim, genetik faktörler gibi birçok etkene bağlı olabilir. Bu veriler ülkemizde nüfus sağlığı hakkında bilgi vermektedir ve toplumun genel sağlık durumu hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı olmaktadır.