AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkler Neandertal mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Türkler Neandertal mi?​

Afrika kökenli modern insanlar ile Batı Avrasya yerlisi Neandertaller arasında yaşanan bu tarihi sevişmelerden, Afrika kökenliler hariç tüm insanlara bir miktar Neandertal DNA’sı miras kaldı. Bugünün tüm Avrasyalılarının, Okyanusyalılarının ve yerli Amerikalıların DNA’larının %1 ila 3’ü Neandertal kökenli.

Avrupalılar Neandertal mi?​

Avrupalılar Neandertal mi?
Bilim insanları Neandertaller’in hala Avrupalı ve Asyalıların genlerinde yaşıyor olduklarını yıllardır anlatmaktalar. Fakat şimdiye kadar Afrikalıları bu senaryoya dahil etmemişlerdi, çünkü türler arası çiftleşme Afrika’nın dışında gerçekleşmişti.

Kızıl Saç Genetik mi?​

Kızıl saçlı olmak aslında bir mutasyon ürünü. Ayrıca resesif olan bu genin baskın olabilmesi için anne ve babanın ikisinden de çocuğa geçmesi lazım.

Neandertaller var mı?​

Neandertaller var mı?
Neandertaller günümüzden yaklaşık 200 ila 100 bin yıl önce ortaya çıkmışlardır. Soyları yaklaşık 35 bin yıl önce tükenmiştir. Atlantik kıyılarından Orta Asya’ya, en kuzeyde Belçika’dan, güneyde Akdeniz ve güneybatı Asya’ya kadar olan bölgede yaşamışlardır.

Dünyada Neandertal var mı?​

Neandertaller olarak bilinen Homo neanderthalensis türü günümüzden 440.000 yıl kadar önce evrimleşmiş, 40.000 ila 28.000 yıl kadar önceyse soyları tükenmiş bir insan türüdür.

Türkler hangi ırklarla akraba?​

Türkler hangi ırklarla akraba?
Aynı projeye göre Anadolu Türklerine en yakın halklar ise sırasıyla Azerbaycan Türkleri, Kumuklar, Karaçaylar, Balkarlar, Çerkesler ve İranlılardır.

Türkiye Asya kökenli mi?​

Türkiye’de yaşayan insanların büyük bölümünün 40 bin yıl önce de bu topraklarda yaşamış olmaları. Yani Türkler 1071 yılında Anadolu’ya gelmedi hatta 40 bin yıldır buradan kıpırdamamışlar. Bu topraklara aitler, Orta Asya’dan geldiği söylenenler buralı aslında.

Günümüzde Neandertal var mı?​

Günümüzde Neandertal var mı?
Homo neanderthalensis kronolojik olarak modern insana en yakın tür. Şu anda ise yeryüzünden yok olmuş durumdalar.

Neandertal insanı nasıl yok oldu?​

Neandertaller, Avrupa’nın zorlu Buzul Çağı koşullarında 100.000 yıldan daha uzun süre yaşamış ve ancak 40.000 yıl önce soyları tükenerek yok olmuşlardır.

Insanlar neden kızıl olur?​

Insanlar neden kızıl olur?
Kızıl saçın nedeni mutasyona uğramış MC1R geni ve bu gen taa neandertallere kadar uzanıyor. Eğer bu geni taşıyorsanız sizin kızıl olmanıza gerek yok. Çocuğunuzun kızıl olması %25 gibi büyük bir olasılığa sahip.

Hz Adem Neandertal mi?​

Çeşitli dini kaynaklardan beslenen din uzmanlarının söylediğine göre ve bildiğim kadarı ile Adem tahminen 7 bin yıl kadar önce dünyadaymış. Bu sürenin esnekliği ne kadardır belirlemek zor ama 7-9-10 en fazla 12 bin yıl diyelim. Bu zamana göre de Adem kesinlikle Homo Sapiens.
 
Türklerin Neandertal genlerine sahip olup olmadığına dair birçok tartışma ve araştırma bulunmaktadır. Modern genetik araştırmalar, Afrika kökenli insanlar ile Neandertaller arasında genetik etkileşimin olduğunu ve bu etkileşim sonucunda bugünün Avrasyalıları, Okyanusyalıları ve Amerika yerlilerinin %1 ila %3'ü arasında Neandertal DNA'sına sahip olduklarını göstermektedir. Dolayısıyla Türkler de genel olarak Avrasyalılarla aynı genetik mirasa sahiptirler.

Avrupalılar arasında da Neandertal genlerinin bulunduğu bilinmektedir. Neandertal genlerinin Avrupalı ve Asyalıların gen havuzunda olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, Afrikalıların bu gen havuzuna dahil edilmemesi, çünkü Neandertallerle türler arası çiftleşmenin Afrika dışında gerçekleştiği düşünülmektedir.

Neandertaller, Homo neanderthalensis türü olarak günümüzden yaklaşık 440.000 yıl önce evrimleşmiş ve 40.000 ila 28.000 yıl önce soyu tükenmiş bir insan türüdür. Neandertaller genellikle Atlantik kıyılarından Orta Asya'ya, en kuzeyde Belçika'dan güneyde Akdeniz ve güneybatı Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada yaşamışlardır. Ancak günümüzde Neandertal soyundan gelen bireylerin yaşamadığı bilinmektedir.

Kızıl saç rengi, bir gen mutasyonu sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu genetik özellik resesif bir gen olup, kızıl saç renginin baskın olması için hem anneden hem de babadan çocuğa geçmesi gerekmektedir. Günümüzde kızıl saçlı bireylerin sayısı oldukça az olsa da, bu gen Neandertallerle ilişkilendirilmektedir.

Türklerin genetik olarak Anadolu'da uzun bir süredir var olduğu ve bu topraklara ait oldukları bilinmektedir. Türklerin genetik olarak Anadolu'da köken aldığı ve Orta Asya'dan gelmedikleri bilimsel olarak desteklenmektedir. Türklerin genetik olarak en yakın oldukları halklar arasında Azerbaycan Türkleri, Kumuklar, Karaçaylar, Balkarlar, Çerkesler ve İranlılar bulunmaktadır.

Hz. Adem'in Neandertal ile ilişkilendirilmesi dini ve bilimsel açıdan farklı görüşlere neden olabilmektedir. Bilimsel olarak Neandertallerin yaklaşık 40.000 yıl önce soyunun tükendiği kabul edilmektedir. Dinî kaynaklara göre Hz. Adem'in varlığına ilişkin çeşitli inançlar bulunsa da, çoğu inançta Hz. Adem'in Homo sapiens olarak kabul edildiği görülmektedir. Bu nedenle, Hz. Adem'in Neandertal olup olmadığı konusunda bilimsel bir temel bulunmamaktadır.
 
Geri
Üst