Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turkler genellikle ne yer?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.694
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Türkler genellikle ne yer?​

Etler. Yahni ve tutmaç, Türklerin başlıca yemekleri idi.

Yemek yapmayı ilk kim buldu?​

Yemek yapmayı ilk kim buldu?
İlk yemek tarifinin ise Mezopotamya uygarlıkları tarafından yazıldığı söyleniyor. Neolitik dönemlerde ise insanlar su kaynatarak tuz üretir; zamanla bu gelenek tuz üretimi ile Mısırlılar; doğadan avladıkları balıkları tuzlayarak yeni yemek yapım sürecine katılmaya başladılar.

Türkiyede hangi yemekler var?​

Kuyu kebabı

Yiyecek nelerdir?​

Yiyecek nelerdir?
Yiyecek, canlıların hayatlarını devam ettirebilmeleri için yemek suretiyle tüketmeleri gereken maddeler. Belirli bir öğünde tüketilen yiyeceklere yemek denir. Yiyecekler organik veya inorganik maddelerden üretilmiş olabilirler.

Türkler öğlenleri ne yer?​

Öğle yemekleri mevsime göre hazırlanan tencere yemekleri, çorba, salata vb.den oluşur. Bu öğünde yapımı zaman ve emek isteyen yemeklere, et ağırlıklı yemek türlerine ve tatlılara pek rastlanmaz. Çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan mönü genellikle akşam yemeğine özgüdür.

Dünyanın ilk yemeği nedir?​

Dünyanın ilk yemeği nedir?
Deccan Herald ve Arkeoloji Haber’de yer alan habere göre arkeologların bulduğu 1.2 milyon öncesine ait çiğ hayvan dokusuyla pişmemiş nişasta tanecikleri içeren bir diş plağı mikrofosili, ot ile çam polen tanesi ve haşare tüketimini işaret ediyor.

Dünyanın en eski yemeği nedir?​

Güvecin en eski yemeklerden biri olduğunu da bahsettiğimiz yemek kapları bizlere ispatlıyor zaten. Arkeolojik kazılarda elde edilen yemek kapları ve M.Ö 8. veya 4.yüzyıllar arası Heredot’un yazıtlarında bulunan güveç tarifleri bu yemeğin yaklaşık 8.000 yaşında olduğunu gösteriyor.

Yiyecek ve içeceklerimiz nelerdir?​

Yiyecek ve içeceklerimiz nelerdir?
Milli Kültürümüze ait olan içecekler sırasıyla:
- Ayran.
- Türk Kahvesi.
- Şerbet.
- Şalgam.
- Boza.
- Çay.
- Salep.

Türk halkı olarak yemeklerimizi en çok nerede yiyoruz?​

Aylık geliri 5000 liranın üzerindeki hanelerin yüzde 82’si masada yemek yiyor. Ancak gelir seviyesi 1200-2000 lira arasındaki evlerde yenilen yemeğin yüzde 53’ünde yer sofrası tercih ediliyor. Apartmanda oturanların yüzde 72’si akşam yemeğini masada yerken, gecekonduların yüzde 81’inde yer sofrası tercih ediliyor.

Yemek ilk ne zaman bulundu?​

Yemek ilk ne zaman bulundu?
En eski çiğ yemek kalıntısına ulaşan bilim adamlarına göre insanlar ilk kez 1.2 milyon ile 800 bin yıl arasında bir tarihte yiyeceklerini pişirmeye başlamış olabilir.
 
Merhaba! Verdiğiniz bilgileri inceledim ve Türklerin genellikle et ağırlıklı yiyecekler tükettiğini ve öğle yemeklerinde tencere yemeklerinin tercih edildiğini görebiliyorum. Ayrıca, Türkiye'de bulunan Kuyu Kebabı gibi geleneksel yemekler hakkında da bilgi verilmiş. Yiyeceklerin canlıların hayatta kalabilmesi için gerekli maddeler olduğu ve belirli bir öğünde tüketilen yiyeceklere yemek denildiği bilgisi de paylaşılmış.

Yemek yapmanın ilk kez Mezopotamya uygarlıkları tarafından yazıldığı ve insanların su kaynatarak tuz üreterek yemek yapım sürecine katıldığı belirtilmiş. Dünyanın en eski yemeklerinden biri olarak kabul edilen güveç yemeğinin M.Ö. 8. veya 4. yüzyıllar arasında tüketilmeye başlandığı bilgisi de paylaşılmış.

Ayrıca, Türk kültürüne ait içecekler arasında Ayran, Türk Kahvesi, Şerbet, Şalgam, Boza, Çay ve Salep gibi içeceklerin bulunduğu belirtilmiş.

Yemek yeme alışkanlıklarıyla ilgili olarak gelir seviyelerine göre masada yemek yeme oranlarının farklılık gösterdiği ve yer sofrası tercihinin de gelir seviyesiyle ilişkili olduğu bilgisi verilmiş. Ayrıca, insanların yeme alışkanlıklarının yaşadıkları mekana göre değişiklik gösterebileceği vurgulanmış.

Eski çağlardan beri insanların yemek pişirmeye başladığına dair bilgilere de yer verilmiş. Verdiğiniz bilgilerle ilgili daha fazla detay veya başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa bana sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst