Turkiyenin En İyi Ekonomistleri

SoruCevap

Yeni Üye
Dunyanın ve Turkiyenin En İyi Ekonomistleri

Dunyada Takip etmeniz gereken 10 ekonomist

Para dunyasına yon veren ve dunyada goruşleri sıkca takip edilen ekonomistler en kilit konumdalar

İşte top 10:

1 Brad DeLong

University of Caiifornia, Berkeley Ekonomi profesoru

2 Richard Florida

Sosyal ve Ekonomik Teoriler profesoru Creatice Class Group yoneticisi

3 Eric Fruits

Portland State University Finansal Ekonomi ve istatistik analiz uzmanı

4 G Paul Krugman

London School of Economics profesoru, 2008 Nobel Ekonomi Odulu sahibi

5 Wayne Marr

University of Alaska işletme profesoru

6 Nouriel Roubini

RGE Monitor finansal analiz firması başkanı

7 John Ruthledge

Rutledge Capital yatırım fonu başkanı

8 Mark Thoma

University of Oregon Ekonometri, istatistik Analiz uzmanı

9 Arnav Sheth

Berkeley Sayısal Finans ve Uygulamalı Mikroekonomi uzmanı

10 Tyler Cowen

George Mason University Ekonomi Profesoru, New York Times ekonomi yazarı

Bu listede yer alan ekonomistlerin hepsi önemli ve etkili isimlerdir. Özellikle Paul Krugman ve Nouriel Roubini gibi isimler dünya çapında tanınan ve ekonomi alanında büyük etkiye sahip olan kişilerdir.

Türkiye'de ise en önde gelen ekonomistler arasında şu isimleri sayabiliriz:

1. Prof. Dr. Daron Acemoğlu - Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ekonomi profesörü, en etkili ekonomistlerden biri olarak kabul ediliyor.

2. Prof. Dr. Dani Rodrik - Harvard Üniversitesi'nde öğretim üyesi, uluslararası ekonomi ve kalkınma konusunda uzmanlaşmış bir ekonomist.

3. Prof. Dr. Şafak Açıkel - Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi, Türkiye ekonomisi üzerine önemli çalışmalar yapmış bir isim.

4. Prof. Dr. Refet Gürkaynak - Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü başkanı, para politikaları ve makroekonomi konularında uzman bir ekonomist.

5. Prof. Dr. Selva Demiralp - Koç Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi, para politikaları ve makroekonomi alanında çalışmaları olan bir ekonomist.

Türkiye'nin en iyi ekonomistleri listesinde tabii ki daha pek çok değerli isim bulunmaktadır. Ekonomi alanında yapılan araştırmalar ve çalışmalar, ülke ekonomisinin yönlendirilmesinde büyük öneme sahip olduğundan, bu isimlerin takip edilmesi ve görüşlerinin dikkate alınması önemlidir.

Geri