- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Türkiyenin en iyi beyin ve sinir cerrahisi kimdir?
Ülkemizin en iyi beyin cerrahı olarak tanımlanabilecek ilk kişilerinden biri şüphesiz Prof.Pamir’dir. Bunun en büyük nedenlerinden biri de listemizde bulunan hocaların çoğunun Pamir hocanın öğrencisi olmasıdır. Kendisi 1976-1985 yılları arasında Hacettepe üniversitesinde görev aldı.Türkiyede kaç tane genel cerrahi uzmanı var?
Türkiye’de cerrah sayısı azalmıyor tam tersine giderek artıyor. Benim asistanlık yıllarımda yaklaşık 3 bin genel cerrah olduğu söylenmekteydi, şu anda bu sayısının 5 binin üzerinde olduğunu biliyoruz.Prof Dr Sait Naderi hangi hastanede?
2008 yılından bu yana Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Doktor Naderi aynı anda 2017’den bu yana Sağlık Bilimler Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi ve anabilim dalı başkanlığı görevini de yürütmektedir.
Türkiyede kaç tane kadın genel cerrah var?
Kadın cerrah sayısının her geçen gün artış göstermesine karşın hala yeterli olmadığını vurgulayan Demirer, “Henüz çok fazla değil, Türkiye genelindeki 5 bin 600 cerrah içinde kadın cerrah sayısı binin üstünde değil. Fakat kadınların bu alana olan yoğun ilgisiyle bu sayı giderek artacak.” diye konuştu.
Genel cerrahlar ne kadar maaş alıyor?
Genel Cerrahi Uzmanı maaşı en düşük 16.790 TL, en yüksek 47.700 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Genel Cerrahi Uzmanı ortalamasına göre Genel Cerrahi Uzmanı maaşı yaklaşık 32.340 TL seviyelerindedir.Cerrah ne kadar maaş alır 2022?
Özellikle özel sektörde Genel Cerrahi Uzmanı maaşları farklılık arz etmektedir. Genel Cerrahi Uzmanı maaşı en düşük 16.790 TL, en yüksek 47.700 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Genel Cerrahi Uzmanı ortalamasına göre Genel Cerrahi Uzmanı maaşı yaklaşık 32.340 TL seviyelerindedir.Dünyada kaç tane beyin cerrahı var?
Dünyada şuanda çok sayıda beyin cerrahı var. Bundan 60- 70 sene önce 500 ise şimdi 50 bin 60 bin.Dünyada nüfus da arttı. 7 buçuk milyara çıktı. Daha da artacak. Türkiye’de 1960’da başlangıçta 1-2 beyin cerrahı varken, şimdi 1400’ü bulduk, müthiş bir gelişme bu.