AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Türkiye'nin En Büyük Camileri Hakkında Bilgi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Türkiye’nin En Büyük Camileri Hakkında Bilgi
Türkiye’nin En Büyük Camileri Hangileridir?
Türkiye’nin En Büyük Camileri
Adana Sabancı Merkez Camii:
1998 yılında hizmete açılan Adana Sabancı Merkez Camii Türkiye’nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kubbeye sahip olan camisi de olan Sabancı Merkez Camii Ortadoğu’nun da 4. büyük camisidir. 20 bin kişilik kapasiteye sahip olan camiye mimari açıdan benzerliği nedeniyle Selimiye’nin eşi (Selimiye Camii), Sultanahmet’in kardeşi (Sultan Ahmet Camii) denilmektedir. mimarı Necip Dinç’tir.

Ankara Kocatepe Camii:yapımına 1967 yılında başlanan ve 20 yılda tamamlanan Ankara Kocatepe Camii 4500 metrekarelik bir alana inşaa edilmiştir.

Sultanahmet Camii: İstanbul’n bu görkemli camiisi 6 minare ile inşa edilen tek camidir. her yıl yüzlerce turist tarafından ziyaret edilen Sultanahmet Camii, Avrupalılar tarafından Mavi Camii olarak da bilinir. 1609-1616 yılları arasında yapılan camiinin mimarı Sedefkar Mehmet Ağa’dır. 20 binden fazla iznik çinisiyle bezenmiştir.

Fatih Camii: Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un yedi tepesinden birine inşa edilmiştir. yapımına 1462 yılında başlanan camii 1470 yılında tamamlanmıştır, mimarı Sinaüddin Yusuf bin Abdullah’tır. zaman içinde gerçekleşn depremlerde zarar gören ve restore edilen camii orjinalliğini yitirmiştir. Fatih Camii ilk türkçe ezanın okunduğu camidir. (1932). Fatih Sultan Mehmet’in eşi, II. Bayezid’in annesi, sadrazamlar, şeyhülislamlar gibi bir çok önemli isimlerin mezarı burada yer alır.

Selimiye Camii:II. Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Edirne’de yer alan camii Mimar Sinan’ın 90 yaşında yaptığı camii onun ustalık eseridir. 1575 yılında hizmete açılan Selimiye Camii, Drina Köprüsü’nden sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ikinci Osmanlı eseridir.

Bursa Ulu Camii: I. Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılan camii dikdörtgen planlı olup 5000 metrekare boyutlarındadır. Bursa merkezde, Atatürk Caddesinde yer alır.
 
Geri
Üst