Turkiyeden ingiltereye universiteye gidilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Türkiyeden ingiltereye üniversiteye gidilir mi?​

Türkiye’de bir liseden mezun olduğunuzda, İngiliz üniversitelerine başvuruda bulunabilmek için siz de 2 yıl süren A Level eğitimini tamamlamalısınız. Benzer bir program olan ve uluslarası geçerliliği olan IB de İngiliz üniversiteleri tarafından kabul görmektedir.

Ingiltere’de kaç yaşında çalışılır?​

İngiltere’de öğrenciler, haftada 20 saat çalışabilir Sakın telaşa kapılmayın! Çünkü İngiltere 16 yaşından büyük olan uluslararası öğrencilere, akademik dönem boyunca haftada 20 saate kadar çalışma izni verir. Tatiller sırasında ise herhangi bir sınırlama olmaksızın çalışabilirsiniz.
Ingiltere’de üniversite okumak için lise ortalaması kaç olmalı?
İngiltere’deki Üniversitelerin çoğu Türk Lise Diplomasını üniversiteye giriş için kabul ederler. Akademik Başarı olarak, Lise Diploması not ortalaması 80% ve üzeri olan öğrenciler İngiltere’deki üniversitelere direk girme şansı elde edebilirler.

Ingiltere’de üniversite okumak için ne yapmalıyım?​

İngiltere Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Şartları

Ingiltere’de üniversite okumak için ne yapılmalı?​

İngiltere üniversiteleri lisans programlarına doğrudan başvuru yapabilmek ve kabul alabilmek için A Level ya da IB Diploma sahibi olmanız gerekmektedir. Başvuru şartları arasında A Level ve IB notlarınızın yanında İngilizce seviyenizin de en az IELTS 6.0 olması gerekmektedir.
Ingiltere’de lise eğitimi kaç yıl?
İngiltere’de Lise eğitiminde 1 öğretim yılı 3 dönemden oluşur ve 10 sürmektedir. İngiltere’de lise eğitim sistemi içinde yer alan devlet lisesi ücretleri 15.000 ve 20.000 İngiliz Sterlini arasında, Özel lise ücretleri ise 31.500 ve 45.000 İngiliz Sterlini arasında değişmektedir.

Ingiltere’de üniversite okumak için ne gerekli?​

Türkiyedeki diploma yurtdışında gecerli mi?​

Diploma Eki, Diplomanın Avrupa’da geçerli olmasını sağlar mı? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.

Geri