AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiyede tanik koruma programi var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.175
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Türkiyede tanık koruma programı var mı?​

“Tanık” olarak dinlenenlerin nişanlısı, evlilik bağı kalmasa bile eşi, kan hısımlığından veya kayın hısımlığından üstsoy veya altsoyu, ikinci derece dahil kan veya ikinci derece dahil kayın hısımları ve evlatlık bağı bulunanlar ile yakın ilişki içerisinde olduğu kişiler tanık koruma programına alınabilir.

Tanık koruma tedbirleri nelerdir?​

Tanık koruma tedbirleri nelerdir?
MADDE 7 – (1) Cumhuriyet savcısı ve mahkemeler tarafından alınabilecek tanık koruma tedbirleri şunlardır: a) Kimlik ve adres bilgilerinin kayda alınarak gizli tutulması ve yapılacak tebligatlara ilişkin ayrı bir adres tespit edilmesi, b) Tanıkların, duruşmada hazır bulunma hakkına sahip bulunanlar olmadan dinlenmesi ya …

Tanık Koruma Nasıl Alınır?​

a) Tanık koruma kararının alınmasında; korunan kişi veya yakınlarının karşı karşıya kaldığı tehlikenin ağırlığı ve ciddiliği, soruşturma ve kovuşturma konusu suçun önemi, tanığın yapacağı açıklamalar, alınacak tedbirin yaklaşık maliyeti, tanığın psikolojik durumu ve benzer mahiyetteki diğer özellikler de göz önünde …

Tanık Koruma Kanunu Nedir?​

Tanık Koruma Kanunu Nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, ceza muhakemesinde tanıklık görevi sebebiyle, kendilerinin veya bu Kanunda belirtilen yakınlarının hayatı, beden bütünlüğü veya mal varlığı ağır ve ciddi tehlike içinde bulunan ve korunmaları zorunlu olan kişilerin korunması amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin esas ve usulleri …

Tanık koruma kararını kim verir?​

MADDE 6 – (1) Bu Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ilâ (ç) bentlerinde sayılan tanık koruma tedbiri kararları; soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı tarafından, kovuşturma evresinde Cumhuriyet savcısı veya tanığın istemi üzerine veya re’sen mahkemece verilir.

Tanık Koruma Daire Başkanı kim?​

Tanık Koruma Daire Başkanı kim?
Dr. Sertaç Solgun’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yeni görev verildi. Daha önce Balıkesir Polis Okulu Müdürlüğü yapan hemşehrimiz Solgun, Tanık Koruma Daire Başkanlığı’na atandı.

Tanık Koruma Şube Nasıl Çalışır?​

Tanık Koruma Şube Müdürlüğü; ceza muhakemesinde tanıklık görevi sebebiyle, kendilerinin veya kanunda belirtilen yakınlarının hayatı, beden bütünlüğü veya mal varlığı ağır ve ciddi tehlike içinde bulunan ve korunmaları zorunlu olan kişilerin korunması amacıyla alınacak tedbirlerin yerine getirilmesiyle görevlidir.

Savcı tanık dinler mi?​

Savcı tanık dinler mi?
Ceza muhakemesinde, tanık dinlemeye yetkili makam soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde ise, mahkeme, naip hakim veya istinabe olunan hakimdir. Tanıklık, kamu hukukundan doğan toplumsal bir ödevdir.

Tanık koruma polisi ne iş yapar?​

Tanık koruma Daire Başkanı kim?​

Tanık koruma Daire Başkanı kim?

Tanık Koruma Şube Müdürü kimdir?​

Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ile Şube Müdürü Akın Akdemir, Vali Dr.

2021 istihbarat daire başkanı kimdir?​

2021 istihbarat daire başkanı kimdir?
Akabinde, İstihbarat Daire Başkanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı rütbesinde görev yapmıştır. Daire Başkanımız Sayın Erdal ÇETİNKAYA evli ve üç çocuk babasıdır.

Koruma Şube ne iş yapar?​

il emniyet teşkilatlarındaki bir şubedir. hassas bölgelerin korunmasından sorumludurlar. hassas bölge dedik de fazla abartılmya kamu binaları, emekli yargı üyelerinin/generallerin kapılarının önü gibi yerlerde gördüğünüz polis memurları bu şubeye bağlıdırlar.
 
Türkiye'de tanık koruma programı bulunmaktadır. Tanıkların ve yakınlarının hayatı, beden bütünlüğü ve mal varlığı ağır ve ciddi tehlike altında ise tanık koruma tedbirleri alınabilmektedir. Tanık koruma programı çerçevesinde kimlik ve adres bilgilerinin gizli tutulması, ayrı bir adres tespiti, tanıkların korunması için gerekli tedbirlerin alınması gibi önlemler uygulanmaktadır.

Tanık koruma tedbirlerinin alınmasında, korunan kişinin veya yakınlarının maruz kaldığı tehlikenin ağırlığı, suçun önemi, tanığın açıklamaları, maliyetler, psikolojik durumu gibi faktörler göz önünde bulundurulmaktadır. Tanık koruma kararları ise soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı tarafından ya da kovuşturma evresinde Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından verilebilmektedir.

Tanık Koruma Daire Başkanı ise Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta ve tanıkların korunması konusundaki çalışmalara liderlik etmektedir. Tanık Koruma Şube Müdürlüğü ise ceza muhakemesinde tanıklık görevi sebebiyle tehlike altında olan kişilerin korunması için tedbirlerin uygulanmasından sorumludur.

Savcılar, ceza muhakemesinde tanık dinlemeye yetkili makamlardır. Soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı, kovuşturma evresinde ise mahkeme ya da hakim tanıkları dinleyebilirler. Tanık koruma polisleri ise tanıkların güvenliğini sağlamak, koruma tedbirlerini uygulamak ve gerekli destekleri sunmakla görevlidir. Tanık Koruma Daire Başkanı ve Şube Müdürleri, bu süreçleri koordine eden ve yürüten yetkililerdir.
 
Geri
Üst