AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiyede sinek kusu var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Türkiyede sinek kuşu var mı?​

Türkiye’de sinekkuşu yok dedikçe ‘İyi ama kendi gözlerimle gördüm’ diyerek beni ikna etmeye çalıştı. Bir çiçeğin önünde hızlı kanat çırparak havada asılı duran küçük bir canlı gördüğünden çok emindi. Ancak sinekkuşu tropik iklim kuşudur, bizim görece kurak bölgemizde ne yazık ki yaşamıyorlar.

Sinek kuşu ne kadar büyük?​

Karayip Adaları’nda yaşayan arı sinek kuşu (Mellisuga helenae), 1,8 gram ağırlığıyla dünyanın en küçük kuşu sayılır. Kızıl sinek kuşu gibi daha tipik bir sinek kuşu ise 3 gram ağırlığında ve 10-12 santimetre uzunluğundadır. En büyük sinek kuşu olan dev sinek kuşlarının (Patagona gigas) kiminin ağırlığı 24 gramı bulur.
Geriye doğru uçan kuşun adı nedir?
Sinek kuşları olarak ta bilinen arı kuşu, parlak tüylü görüntüsü ile çok güzel sanatlarla bezenmiş bir kuştur.

Sinek kuşu neyi temsil eder?​

Kızılderili sembolizminde ise sinek kuşu figürü sevgi, barış ve mutluluğu ifade ediyormuş. Şamanizm’de sinek kuşlarının yol göstermek ve yardım etmek için bizleri bulduklarına inanılıyormuş. Bazı bölgelerde yerli halk halen sinek kuşu görmenin şans getirdiğine dair bir inanca sahip.

Sinek kuşu kaç yıl yaşar?​

3 – 5 yılSinek Kuşu/Yaşam süresi
Arı kuşu hangi renktir?
Arı sinek kuşları yeşil renk olup, alt kısımları gri-beyazdır.
Arı kuşu, arı kuşugiller (Meropidae) familyasından Merops cinsini oluşturan temel besinleri arılar olan kuş türlerinin ortak adı. Arılar ve diğer böcek türleriyle beslenirler. Yatay kum tünellerine ya da toprak oyuklarına yuva yaparlar. Açık alanların sivri gagalı, uzun gövdeli ve uzun kuyruklu kuşlarıdır.
Dişi bir kuş olan Zümrüdü Anka kuşu iyiliği temsil eder ve yaşlı bir kuştur öyle ki, dünyada meydana gelen 3 tufana da tanıklık etmiştir. Sahip olduğu bütün bilgileri nesillere aktaran bir sembol olan Zümrüdü Anka kuşu her 1700 yılda bir kendisini yakarak, küllerinden tekrar doğar ve ölümsüz olarak yaşamına devam eder.

Geri