- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Türkiyede pedagog var mı?
Daha doğru tanımla çocuk eğitimcileri olmaktadırlar. Türkiye’de 1982 yılında çıkarılmış olan bir yasa kapsamında artık pedagoji bölümlerine öğrenci alımları durdurulmuştur. Ülkemizde 38 yıldır Pedagoji Bölümü mezunu yetişmiyor.Pedagog Kaç yaşına kadar?
Pedagoglar 0-12 yaş aralığında olan çocuklara özel olarak hizmet vermektedir. Daha büyük olan 13 yaşından sonraki çocuk grubuna ise psikolog ya da psikiyatrist uzmanı bakmaktadır.
Türkiye’de neden pedagoji bölümü yok?
Çünkü 1982’de yürürlüğe giren 2547 sayılı kanun ile üniversitelerdeki pedagoji bölümleri kapatıldı ve eğitim bilimleri fakültesine çevrildi. Burada amaçlanan, bütün üniversite mezunlarına öğretmenlik yapabilecek eğitimi vermekti.Pedagog ünvanı kalktı mı?
Şahısın Pedagog unvanı kullanması halen yasal değildir. Kendisi çocuk gelişimi mezunudur. YÖK 2011 tarihli adalet bakanlığına sunduğu görüş yazısı açıktır. Pedagog sadece Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları ile 2007 de kapatılan ve halen mezun vermeyen Eğitim programı ve geliştirme mezunlarıdır .
Çocuk psikiyatri kaç yaşa kadar bakar? Tam adı çocuk ve ergen psikiyatrisi olan bu bölüm, 0-18 yaş arası bireylerin gelişimini ve ruh sağlığını takip eder. 18 yaşını doldurmuş bir birey psikolojik rahatsızlıkları için erişkin psikiyatriye başvurmalıdır.
Pedagog unvanı kaldırıldı mı?
Pedagog olmak için hangi bölüm?
Psikologlar psikoloji bölümünden mezun olurken pedagoglar üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun olmaktadırlar bu bölümden mezun olduktan sonra pedagog unvanı alınmaktadır.Pedagog unvanı ne zaman kaldırıldı?
Pedagog sadece Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları ile 2007 de kapatılan ve halen mezun vermeyen Eğitim programı ve geliştirme mezunlarıdır .