AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiye'de ki Sivil Toplum Kuruluşlarının isimleri

haberci

Yeni Üye
Turkiye'de ki Sivil Toplum Kuruluşları Vakıflar, Dernekler, Sendikalar ve Meslek Kuruluşları olmak uzere dort bolumde incelenebilir Konumuzda bu bolumlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarını maddeler halinde vereceğiz
VAKIFLAR :
Ankara Losemili Cocuklar Vakfı (LOSEV) Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) Cevre ve Kultur Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (CEKUL) Cocuk Vakfı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Geleceğimizin Cocukları Vakfı (GCV) ICEP Uluslararası Kulturel Değişim Programları Burs Vakfı İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) İlkoğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) İstanbul Kultur Sanat Vakfı (İKSV) Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) Kafkas Vakfı Nesin Vakfı Nezih Danyal Karikatur Vakfı Osmanlı Araştırmaları Vakfı Reklamcılık Vakfı Sağlık Vakfı Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV) Sigarayla Savaşanlar Vakfı Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Su Vakfı Tarih Vakfı Toplumsal Araştırmalar ve Kultur Sanat İcin Vakıf (TAKSAV) TEMA Turkiye Erozyonla Mucadele Ağaclandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) TSK Mehmetcik Vakfı Turkiye İnsan Hakları Vakfı Turk Demokrasi Vakfı Turk Dış Ticaret Vakfı (TDV) Turk Eğitim Vakfı (TEV) Turk Kalp Vakfı Turk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Vakfı (TKBBV) Turk Silahlı Kuvvetlerini Guclendirme Vakfı Turk Tanıtma Vakfı (TUTAV) Turkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) Turkiye Bilişim Vakfı (TBV) Turkiye Can Cocuklar Eğitim Koruma ve Yaşam Vakfı (CANEV) Turkiye Diyanet Vakfı Turkiye Eğitim Gonulluleri Vakfı (TEGV) Turkiye Ekonomik ve Sosyal Etudler Vakfı (TESEV) Turkiye Gaziler Kultur ve Dayanışma Vakfı Turkiye Gonullu Teşekkuller Vakfı (TGTV) Turkiye Infertilite Vakfı (TİVAK) Turkiye Milli Kultur Vakfı (TMKV) Turkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TUTEV) Turkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Turkiye Zeka Vakfı (TZV) Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı (UPAV) UM:AG Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Umut Vakfı Vakıflar Genel Mudurluğu Vehbi Koc Vakfı WWFTurkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı Yuksek Oğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı DERNEKLER :
AIDS Savaşım Derneği AKUT Arama Kurtarma Derneği Ataturkcu Duşunce Derneği (ADD) Bilişim Sektoru Derneği (TUBİDER) Cağdaş Gazeteciler Derneği (CGD) Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD) Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gumruk Mufettişleri Derneği Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) İnsan Hakları Derneği İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD) Linux Kullanıcıları Derneği Mahalli İdareler Derneği Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Ozel Dedektifler Derneği Reklam Yaratıcıları Derneği (RYD) Reklamcılar Derneği Tum Tuketicileri Koruma Derneği (TTKD) Turk Arşivciler Derneği Turk Dış Ticaret Derneği Turk Farmakoloji Derneği (TFD) Turk Hemşireler Derneği (THD) Turk Kardiyoloji Derneği Turk Psikologlar Derneği Turk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Turk Radyoloji Derneği Turk Serbest Mimarlar Derneği Turk Sosyal Bilimler Derneği Turk Toraks Derneği Turkiye Acil Tıp Derneği Turkiye Aile Planlaması Derneği Turkiye Bilişim Derneği (TBD) Turkiye Diyetisyenler Derneği Turkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gozlemcileri Derneği Turkiye Kızılay Derneği Turkiye Muhasebe Uzmanları Derneği (TMUD) Turkiye Psikiyatri Derneği Turkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Turkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Ulusal Franchising Derneği (UFRAD) Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Vergi Denetmenleri Derneği Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Genc Gonulluler Derneği
SENDİKALAR :
BASSSEN Banka ve Sigorta İşcileri Sendikası BELEDİYEİŞ Turkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşciler Sendikası BEMBİRSEN Belediye ve Mahalli İdare Calışanları Birliği Sendikası BES Buro Emekcileri Sendikası BİRLEŞİK METALİŞ Birleşik Metal İşcileri Sendikası BTS Birleşik Taşımacılık Calışanları Sendikası BURO MEMURSEN Buro Memurları Sendikası CELİKİŞ Demir, Celik, Metal ve Metal Mamulleri İşcileri Sendikası CEİS Cimento Endustrisi İşverenleri Sendikası DEMİRYOLİŞ Turkiye Demiryolu İşcileri Sendikası DİSK Turkiye Devrimci İşci Sendikaları Konfederasyonu EĞİTİMBİRSEN Eğitimciler Birliği Sendikası EĞİTİMSEN Eğitim ve Bilim Emekcileri Sendikası GENEL MADENİŞ Genel Maden İşcileri Sendikası GENELİŞ Turkiye Genel Hizmet İşcileri Sendikası HAKİŞ Konfederasyonu HAVAİŞ Turkiye Sivil Havacılık Sendikası HİZMETİŞ Tum Belediye ve Genel Hizmet İşcileri Sendikası İNTES Turkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası KAMUİŞ Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası KAMUSEN Turkiye Kamu Calışanları Sendikaları Konfederasyonu KESK Kamu Emekcileri Sendikaları Konfederasyonu KRİSTALİŞ Cam, Cimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşcileri Sendikası LASTİKİŞ Turkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayi İşcileri Sendikası MADENİŞ Turkiye Maden İşcileri Sendikası MEMURSEN Memur Sendikaları Konfederasyonu MESS Turkiye Metal Sanayicileri Sendikası ORMANİŞ Turkiye Orman İşcileri Sendikası OZ İPLİKİŞ Tum Dokuma İplik Trikotaj ve Giyim Sanayi İşcileri Sendikası PETROLİŞ Turkiye Petrol Kimya Lastik İşcileri Sendikası PUİS Petrol Urunleri İşverenler Sendikası SAĞLIKİŞ Turkiye Sağlık İşcileri Sendikası SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekcileri Sendikası SOSYALİŞ Turkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Buro, Ticaret, Kooperatif ve Guzel Sanatlar İşcileri Sendikası TARIMİŞ Turkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayi İşcileri Sendikası TEK GIDAİŞ Turkiye Tutun Muskirat Gıda ve Yardımcı İşcileri Sendikası TEKSİF Turkiye Tekstil Orme ve Giyim Sanayi İşcileri Sendikası TESİŞ Turkiye Enerji, Su ve Gaz İşcileri Sendikası TGS Turkiye Gazeteciler Sendikası TİSK Turkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TOLEYİS Turkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşcileri Sendikası TURK EĞİTİMSEN Turkiye Eğitim, Oğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Calışanları Sendikası TURK HARBİŞ Turkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşcileri Sendikası TURK KOOPİŞ Turkiye Kooperatif ve Buro İşcileri Sendikası TURKİŞ Turkiye İşci Sendikaları Konfederasyonu TURKİYE HABERİŞ Turkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşcileri ve Hizmetlileri Sendikası TUTSIS Turkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası YOLİŞ Turkiye Yol, Yapı, İnşaat İşcileri Sendikası
MESLEK KURULUŞLARI:
Basın Konseyi Cevre Muhendisleri Odası Elektrik Muhendisleri Odası Fizik Muhendisleri Odası Gemi Muhendisleri Odası Gıda Muhendisleri Odası Harita ve Kadastro Muhendisleri Odası İc Mimarlar Odası İnşaat Muhendisleri Odası Jeofizik Muhendisleri Odası Jeoloji Muhendisleri Odası Kimya Muhendisleri Odası Maden Muhendisleri Odası Makina Muhendisleri Odası Metalurji Muhendisleri Odası Meteoroloji Muhendisleri Odası Mimarlar Odası Petrol Muhendisleri Odası Peyzaj Mimarları Odası PTSB Turkiye Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği Şehir Plancıları Odası Tekstil Muhendisleri Odası TMMOB Turk Muhendis ve Mimar Odaları Birliği TOBB Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği TUREB Turkiye Turist Rehberleri Birliği Turk Dişhekimleri Birliği Turk Veteriner Hekimleri Birliği Turkiye Gazeteciler Cemiyeti Turkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu TurkMMMB Turk Muşavir Muhendisler ve Mimarlar Birliği Turkiye Barolar Birliği TURMOB Turkiye Serbest Muhasebeci Mali Muşavirler ve Yeminli Mali Muşavirler Odaları Birliği TTB Turk Tabipleri Birliği

Teşekkürler, paylaştığınız listede yer alan sivil toplum kuruluşlarının isimlerini maddeler halinde aşağıda detaylı olarak listeliyorum:

# VAKIFLAR:
1. Ankara Losemili Çocuklar Vakfı (LOSEV)
2. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı
3. Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV)
4. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (CEKUL)
5. Çocuk Vakfı
6. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV)
7. Geleceğimizin Çocukları Vakfı (GCV)
8. ICEP Uluslararası Kültürel Değişim Programları Burs Vakfı
9. İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV)
10. İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR)
11. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)
12. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV)
13. Kafkas Vakfı
14. Nesin Vakfı
15. Nezih Danyal Karikatür Vakfı
16. Osmanlı Araştırmaları Vakfı
17. Reklamcılık Vakfı
18. Sağlık Vakfı
19. Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV)
20. Sigarayla Savaşanlar Vakfı
21. Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV)
22. Su Vakfı
23. Tarih Vakfı
24. Toplumsal Araştırmalar ve Kültür Sanat için Vakıf (TAKSAV)
25. TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı
26. Temiz Enerji Vakfı (TEMEV)
27. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)
28. TSK Mehmetçik Vakfı
29. Türkiye İnsan Hakları Vakfı
30. Türk Demokrasi Vakfı
31. Türk Dış Ticaret Vakfı (TDV)
32. Türk Eğitim Vakfı (TEV)
33. Türk Kalp Vakfı
34. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Vakfı (TKBBV)
35. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı
36. Türk Tanıtma Vakfı (TUTAV)
37. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV)
38. Türkiye Bilişim Vakfı (TBV)
39. Türkiye Can Çocukları Eğitim Koruma ve Yaşam Vakfı (CANEV)
40. Türkiye Diyanet Vakfı
41. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)
42. Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)
43. Türkiye Gaziler Kültür ve Dayanışma Vakfı
44. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV)
45. Türkiye İnfertilite Vakfı (TİVAK)
46. Türkiye Milli Kültür Vakfı (TMKV)
47. Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TUTEV)
48. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)
49. Türkiye Zeka Vakfı (TZV)
50. Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı (UPAV)
51. UM:AG Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı
52. Umut Vakfı
53. Vakıflar Genel Müdürlüğü
54. Vehbi Koç Vakfı
55. WWF Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı
56. Yüksek Öğrenimde Rehberlik Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı

# DERNEKLER:
1. AIDS Savaşım Derneği
2. AKUT Arama Kurtarma Derneği
3. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)
4. Bilişim Sektörü Derneği (TÜBİDER)
5. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)
6. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)
7. Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
8. Gümrük Müfettişleri Derneği
9. Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD)
10. İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD)
11. İnsan Hakları Derneği
12. İş Hayatı Dayanışma Derneği (İŞHAD)
13. Linux Kullanıcıları Derneği
14. Mahalli İdareler Derneği
15. Otomotiv Sanayi Derneği (OSD)
16. Özel Dedektifler Derneği
17. Reklam Yaratıcıları Derneği (RYD)
18. Reklamcılar Derneği
19. Tüm Tüketiciyi Koruma Derneği (TTKD)
20. Türk Arşivciler Derneği
21. Türk Dış Ticaret Derneği
22. Türk Farmakoloji Derneği (TFD)
23. Türk Hemşireler Derneği (THD)
24. Türk Kardiyoloji Derneği
25. Türk Psikologlar Derneği
26. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR)
27. Türk Radyoloji Derneği
28. Türk Serbest Mimarlar Derneği
29. Türk Sosyal Bilimler Derneği
30. Türk Toraks Derneği
31. Türkiye Acil Tıp Derneği
32. Türkiye Aile Planlaması Derneği
33. Türkiye Bilişim Derneği (TBD)
34. Türkiye Diyetisyenler Derneği
35. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği
36. Türkiye Kızılay Derneği
37. Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği (TMUD)
38. Türkiye Psikiyatri Derneği
39. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD)
40. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)
41. Ulusal Franchising Derneği (UFRAD)
42. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)
43. Vergi Denetmenleri Derneği
44. Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği
45. Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD)
46. Genç Gönüllüler Derneği

# SENDİKALAR:
1. BASSSEN Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası
2. BELEDİYEİŞ Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası
3. BEMBİRSEN Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Birliği Sendikası
4. BES Büro Emekçileri Sendikası
5. BİRLEŞİK METALİŞ Birleşik Metal İşçileri Sendikası
6. BTS Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası
7. BURO MEMURSEN Büro Memurları Sendikası
8. ÇELİKİŞ Demir, Çelik, Metal ve Metal Mamulleri İşçileri Sendikası
9. CEİS Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası
10. DEMİRYOLİŞ Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası
11. DİSK Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu
12. EĞİTİMBİRSEN Eğitimciler Birliği Sendikası
13. EĞİTİMSEN Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası
14. GENEL MADENİŞ Genel Maden İşçileri Sendikası
15. GENELİŞ Türkiye Genel Hizmet İşçileri Sendikası
16. HAKİŞ Konfederasyonu
17. HAVAİŞ Türkiye Sivil Havacılık Sendikası
18. HİZMETİŞ Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası
19. İNTES Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası
20. KAMUİŞ Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası
21. KAMUSEN Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu
22. KESK Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu
23. KRİSTALİŞ Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası
24. LASTİKİŞ Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayi İşçileri Sendikası
25. MADENİŞ Türkiye Maden İşçileri Sendikası
26. MEMURSEN Memur Sendikaları Konfederasyonu
27. MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası
28. ORMANİŞ Türkiye Orman İşçileri Sendikası
29. ÖZ İPLİKİŞ Tüm Dokuma, İplik, Trikotaj ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası
30. PETROLİŞ Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası
31. PUİS Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası
32. SAĞLIKİŞ Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
33. SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
34. SOSYALİŞ Türkiye Sosyal Sigortalar, Eğitim, Büro, Ticaret, Kooperatif ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası
35. TARIMİŞ Türkiye Orman, Topraksu, Tarım ve Tarım Sanayi İşçileri Sendikası
36. TEK GIDAİŞ Türkiye Tutun Muskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası
37. TEKSİF Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası
38. TESİŞ Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası
39. TGS Türkiye Gazeteciler Sendikası
40. TİSK Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu
41. TOLEYİS Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası
42. TURK EĞİTİMSEN Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası
43. TURK HARBİŞ Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası
44. TURK KOOPİŞ Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası
45. TURKİŞ Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu
46. TURKİYE HABERİŞ Türkiye Posta, Telgraf, Telefon, Radyo ve Televizyon İşçileri ve Hizmetlileri Sendikası
47. TUTSİS Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası
48. YOLİŞ Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası

# MESLEK KURULUŞLARI:
1. Basın Konseyi
2. Çevre Mühendisleri Odası
3. Elektrik Mühendisleri Odası
4. Fizik Mühendisleri Odası
5. Gemi Mühendisleri Odası
6. Gıda Mühendisleri Odası
7. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası
8. İç Mimarlar Odası
9. İnşaat Mühendisleri Odası
10. Jeofizik Mühendisleri Odası
11. Jeoloji Mühendisleri Odası
12. Kimya Mühendisleri Odası
13. Maden Mühendisleri Odası
14. Makina Mühendisleri Odası
15. Metalurji Mühendisleri Odası
16. Meteoroloji Mühendisleri Odası
17. Mimarlar Odası
18. Petrol Mühendisleri Odası
19. Peyzaj Mimarları Odası
20. PTSB Türkiye Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği
21. Şehir Plancıları Odası
22. Tekstil Mühendisleri Odası
23. TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
24. TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
25. TUREB Türkiye Turist Rehberleri Birliği
26. Türk Dişhekimleri Birliği
27. Türk Veteriner Hekimleri Birliği
28. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
29. Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu
30. TürkMMMB Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği
31. Türkiye Barolar Birliği
32. TURMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği
33. TTB Türk Tabipleri Birliği

Umarım istediğiniz bilgiye erişebilmenize yardımcı olmuşumdur. Eğer daha fazla detaya ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri