AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiyede kagit fabrikasi var mi?

Editör

Yeni Üye

Türkiyede kağıt fabrikası var mı?​

Türkiye’de yaklaşık 6 milyon ton civarında kağıt tüketilmektedir. Kağıt Sektörünün üretim kapasitesi ise 3,8 milyon tona ulaşmış durumdadır. Türkiye’de kağıt ihtiyacını sağlamak için yurt dışına ödenen rakam yıllık 3 milyar dolar civarındadır. Ülkemizde son verilere göre 48 adet kağıt fabrikası bulunmaktadır.

Kağıt fabrikası nerede olur?​

Kağıt fabrikası nerede olur?
Günümüzde modern kâğıt hamuru ve kâğıt endüstrisinde küresel olarak Çin ve hemen ardından ABD en büyük üreticilerdir. Çin dünya kâğıt ve karton üretiminin $’ünü yapmaktadır. Türkiye ise yıllık 2,5 milyon ton kâğıt ve karton üretimiyle 25. sırada bulunmaktadır.

Türkiye’de kağıt fabrikası nerede var?​

Türkiye’de kağıt fabrikası nerede var?
Kağıt sektöründeki ilk yatırımını Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yapan firmanın bu alandaki ikinci durağı ise Aydın’ın Söke ilçesi oldu. Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde 658 dönüm üzerine kurulan kağıt fabrikası yatırımında sona gelindi. Dev tesiste yılda yaklaşık 730 bin ton kağıt üretilecek.

Kağıt fabrikası hangi illerde var?​

SEKA Kâğıt Fabrikaları
- İzmit Birinci Kâğıt Fabrikası (1936)
- İzmit İkinci Kâğıt Fabrikası (1944)
- İzmit Selüloz fabrikası (1945)
- Bolu Kâğıt Fabrikası (1959)
- Zonguldak (Çaycuma) Kâğıt Fabrikası (1970)
- Giresun (Aksu) Kâğıt Fabrikası (1970)
- Muğla (Dalaman) Kâğıt Fabrikası (1971)

Türkiyenin en büyük kağıt fabrikası nerede?​

Türkiyenin en büyük kağıt fabrikası nerede?
Aydın’ın Söke ilçesinde 658 dönüm üzerine kurulan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Türkiye’nin en büyük kağıt fabrikası nerede?​

Türkiye’nin en büyük kağıt fabrikası nerede?
Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası nerede?​
Aydın-Söke OSB’de yapımı tamamlanan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle işletmeye alındı. 2 etap halinde planlanan yatırımın ilk etabı 550 milyon dolara mal oldu. Tesis, 450 milyon dolarlık 2. etap yatırımın ardından Avrupa’nın en büyük kağıt üretim merkezi olacak.

Aydın Söke Kipaş Kağıt fabrikası kimin?​

Aydın Söke Kipaş Kağıt fabrikası kimin?
Kipaş Kağıt Üretim Tesisimiz 100.000 m2’si kapalı alan olmak üzere 330.000 m2 alan üzerine kurulmuştur. Bir Kipaş Holding iştiraki olan Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. üretim kapasitesi, teknolojisi ve tecrübeli personeli ile sektöründe ülkemizin önde gelen üreticisidir.

Evet, Türkiye'de kağıt fabrikaları bulunmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 48 adet kağıt fabrikası bulunmaktadır. Türkiye'nin kağıt ihtiyacını karşılamak için yurt dışından yıllık 3 milyar dolar civarında harcama yapmaktadır. Türkiye'nin kağıt üretim kapasitesi 3,8 milyon tona ulaşmış durumdadır.

Kağıt fabrikalarının bulunduğu iller arasında İzmit'te 2 kâğıt fabrikası, Bolu, Zonguldak, Giresun, Muğla gibi illerde de kâğıt fabrikaları bulunmaktadır. Aydın'ın Söke ilçesinde kurulan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası ise Türkiye'nin en büyük kağıt fabrikalarından biri olarak öne çıkmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan bu fabrika, Avrupa'nın en büyük kağıt üretim merkezi olma hedefiyle hayata geçirilmiştir. Ayrıca, Kipaş Holding'e ait bir iştirak olan Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. sektörde önde gelen üreticiler arasında yer almaktadır.

Geri