AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turkiyede kac tane Spor Lisesi var?

Editör

Yeni Üye

Türkiyede kaç tane Spor Lisesi var?​

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi 76 Spor Lisesi bulunmaktadır. 2018 yılında bunların 8 tanesi Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir. Tematik Liseler aşağıdaki listede ( * ) ile işaretlenmiştir. Özel Spor Lisesi sayısı ise “0” dır.

Spor Lisesi kaç puan LGS?​

Spor liseleri yetenek sınav puanları Ortaöğretime yerleştirme puanının 0’u alınarak, 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Aday 20 metre mesafeyi en hızlı şekilde koşarak geçmeye çalışır.

Kaç tane Spor Lisesi var?​

Kaç tane Spor Lisesi var?
2018-2019 eğitim-öğretim yılında spor lisesi sayısı 74’e ulaşmıştır. Bu okullarımızdan 10’u Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir.

Spor liseleri hangi illerde var 2021?​

Tematik Spor Liseleri
- İstanbul TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi. Tematik Branş : Futbol.
- Eskişehir Tepebaşı Eğitimciler Spor Lisesi. Tematik Branş : Basketbol.
- Ankara Tvf Spor Lisesi.
- Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi.
- Erzurum Aziziye Spor Lisesi.
- Erzincan Spor Lisesi.
- İzmir Foca Spor Lisesi.
- Sakarya Serdivan Spor Lisesi.

Lisede hangi sporlar var?​

Spor Liseleri
- Dört yıllık eğim veren Spor Liselerindeki Dersler şu şekilde:
- Takım Sporları: Basketbol, Voleybol, Futbol ve Hentbol.
- Bireysel Sporlar: Halter, Yüzme, Güreş, Kayak, Tenis, Masa Tenisi, Badminton, Oryantiring, Eskrim, Boks, Bisiklet, Okçuluk, Judo, Karete ve Taekwondo.

Spor liseleri nasıl öğrenci alıyor?​

Spor liseleri nasıl öğrenci alıyor?
8’inci sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri Spor Liselerine başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar haziran ayında alınmaktadır. Spor liselerine başvuru için LGS şartı yoktur. Kayıt sonrası öğrenci alımı, başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile yapılmaktadır.
Spor Lisesi mezunları ne olabilir?​
SPOR LİSESİ MEZUNLARININ GİREBİLECEĞİ YÜKSEKÖĞRETİM BESYO LİSANS PROGRAMLARI
- Antrenörlük Eğitimi.
- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Egzersiz ve Spor Bilimleri.
- Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Rekreasyon Yönetimi.
- Spor Bilimleri.
- Spor Yönetimi.
- Spor Yöneticiliği.
Spor Lisesinde Hangi sporlar var?​

Spor liseleri nelerdir?​

Spor liseleri nelerdir?
Spor liseleri, öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesini hedefleyen eğitim kurumlardır.

Güzel sanatlar Lisesine 10 sınıfta girilir mi?​

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, musiki ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde açık kontenjan bulunması hâlinde, sadece diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9 ve 10 uncu sınıflarından Bu Kılavuzda belirlenen esaslara göre eylül ve ekim …

11 sınıfta nakil yapılabilir mi?​

11’inci sınıf sonunda mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler, öğrenim hakkını kullanmamış sayılacak ve öğrenci, meslek derslerinde göreceği eğitime bağlı olarak bir üst sınıfa devam edecek.

Merhaba! Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi 76 Spor Lisesi bulunmaktadır. 2018 yılında bu liselerin 8 tanesi Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir. Özel Spor Lisesi sayısı ise "0" dır. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında spor lisesi sayısı 74'e ulaşmıştır. Bu okulların 10'u Tematik Spor Lisesi olarak belirlenmiştir.

Spor liselerine öğrenci alımı için 8. sınıfı bitiren ortaokul veya imam hatip ortaokulu öğrencileri başvuru yapabilir. Spor liselerine giriş için kayıtlar genellikle Haziran ayında alınmaktadır. Başvuru yapılan spor lisesinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir.

Spor liselerinde takım sporları (basketbol, voleybol, futbol, hentbol) ve bireysel sporlar (halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, boks, bisiklet, okçuluk, judo, karate, taekwondo) gibi birçok spor dalında eğitim verilmektedir. Spor liseleri mezunları, çeşitli yükseköğretim programlarına yönelebilirler. Örneğin, antrenörlük eğitimi, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor bilimleri gibi lisans programlarına devam edebilirler.

Spor liseleri, öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefleyen eğitim kurumlarıdır. Güzel Sanatlar Liseleri genellikle 9. sınıftan itibaren öğrenci kabul ederken, spor liseleri genellikle 8. sınıf sonunda öğrenci almaktadır.

11. sınıfta mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilerin durumu ise, öğrenim hakkını kullanmamış sayılacak ve meslek derslerinde göreceği eğitime bağlı olarak bir üst sınıfa devam edeceklerdir. Umarım sorularınıza detaylı bir şekilde cevap verebilmişimdir. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri