AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiyede kac tane marina var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.447
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Türkiyede kaç tane marina var?​

Türkiye’de 26 ve toplamda da belgeli yat limanı sayısı 44. Toplam belgeli bağlama kapasitemiz 16 bin 178.

Muğlada kaç marina var?​

“Muğla’da bakanlık ve belediye belgeli 30 marina var” Bölgemizdeki kıyılarımızın ve koylarımızın uzunluğu mavi tur tutkunlarını Muğla’ya çekiyor. Marinalardaki yat bağlama kapasitesi ise 6 binlerde.

Göcekte kaç marina var?​

Göcekte kaç marina var?
Mavi yolculukta ilk durak olan Göcek’te gerek yelkenli gerek motoryat gibi tüm teknelere ev sahipliği yapan altı adet marinası vardır.

Marina nereye bağli?​

Marina Haritası Bodrum ilçesine bağlıdır. Marina haritası Muğla ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Marina posta kodu 48960. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 2 metredir.

Kalamış Marina kime ait?​

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) ait Kalamış Marina’nın işletme hakkı 40 yıllığına devredilecek. Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait İstanbul Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

Türkiyenin en büyük marinası nerede?​

Türkiyenin en büyük marinası nerede?
Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan D Marin Didim aynı zamanda 400 tonluk Türkiye’nin en büyük travel liftine sahiptir. Marina 600 tekneyi barındırabiliyor.

Fethiyede kaç marina var?​

Fethiye Marinaları Fethiye’nin lüks ve konforlu marinası 3 tanedir.

Bodrum’da kaç tane marina var?​

Bodrum’da üç adet marina bulunuyor. Bodrum merkez’de bulunan Milta Bodrum Marina, Turgutreis’te bulunan D-Marin Marina ve Yalıkavak’ta bulunan Yalikavak Marina, aynı zamanda Ege ve Akdeniz’in en popüler marinalar arasında yer alıyor.

Gocek Marina kimin?​

Gocek Marina kimin?
Doğuş Grubu varlık satışlarına devam ediyor. Marina sektörüne Doğuş Grubu’nun Hırvatistan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan marinalarını satın alarak adım atan CVC Capital şirketin Turgutreis, Didim ve Göcek’te bulunan marinalarını da alıyor.

Göcekte hangi koylara gidilir?​

Göcek Koyları Listesi
- Sarsala Koyu.
- Yassıca Adaları
- Kille Koyu.
- Kleopatra Koyu (Hamam Koyu)
- Sıralıbük Koyu.
- Tersane Adası
- Bedri Rahmi Koyu.
- Akvaryum Koyu.

Ataköy Marina sahibi kimdir?​

Dati Yatırım Holding tarafından hayata geçirilem ve Tabanlıoğlu Mimarlık imzası taşıyan Ataköy Marina Park;eşsiz lokasyonu ve denizle iç içe geçmiş modern mimarisiyle Ataköy de farklı bir dünya yaratıyor.

Marinalar devletin mi?​

Marinalar devletin mi?
Küçük teknelerin ve yatların barınabilmeleri için özel bir mendirekle çevrilen veya bir liman içinde ayrılan deniz alanına yat limanı diğer adıyla marina denir. Marinalar, özel ve kamu teşebbüsü olabiliyorlar.
 
Türkiye genelinde toplamda 26 belgeli marina bulunmaktadır ve toplam belgeli yat limanı sayısı 44'tür. Belgeli bağlama kapasitesi ise 16 bin 178'dir.

Muğla'da ise bakanlık ve belediye belgeli toplam 30 marina bulunmaktadır. Bu marinalardaki yat bağlama kapasitesi ise 6 binlerde olarak bilinmektedir.

Göcek, mavi yolculuk için önemli bir durak olup, burada altı adet marina bulunmaktadır. Bu marinalar, yelkenli ve motoryat gibi tüm tekneleri barındırmaktadır.

Türkiye'nin en büyük marinası olan D Marin Didim, Aydın'ın Didim ilçesinde yer almaktadır ve aynı zamanda Türkiye'nin en büyük 400 tonluk travel liftine sahiptir. Bu marina 600 tekneyi barındırma kapasitesine sahiptir.

Fethiye'de ise lüks ve konforlu 3 marina bulunmaktadır.

Bodrum'da ise üç marina yer almaktadır. Milta Bodrum Marina, D-Marin Marina Turgutreis ve Yalikavak Marina, Hem Ege hem de Akdeniz'in popüler marinaları arasında bulunmaktadır.

Göcek Marina ise Doguş Grubu'na aittir. Doguş Grubu, marina sektöründe faaliyet göstermektedir ve CVC Capital şirketi tarafından satın alınmıştır.

Ataköy Marina'nın sahibi Dati Yatırım Holding'dir. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından imzalanmış modern mimarisiyle Ataköy Marina Park, denizle iç içe bir ortam sunmaktadır.

Marinalar genellikle özel veya kamu teşebbüsü olabilirler. Yatların barınması için özel mendireklerle çevrilen veya liman içinde ayrılan deniz alanlarına marina adı verilir. Bu marinalar özel veya kamu sektörü tarafından işletilebilirler.
 
Geri
Üst