Turkiyede kac tane kalkinma ajansi var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Türkiyede kaç tane kalkınma ajansı var?​

Teknik destek hizmetleri kapsamında eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı ve danışmanlık sağlama gibi alanlar yer almaktadır. Türkiye’de bulunan 26 Kalkınma Ajansı sorumlu oldukları bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına göre kalkınmayı teşvik edici destek programları yürütmektedir.

Gençlik Kalkınma Ajansı nedir?​

Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda kurulmuş özerk kamu kuruluşlarıdır. Kalkınma Ajansları doğrudan yatırım yapan uygulayıcı kuruluşlar değildir.
5449 sayılı kanun nedir?
MADDE 1 — Bu Kanunun amacı; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi …
Kalkınma Ajansları hangi konularda kobi lere destek verir?
Bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirecek stratejik projeler için teknoparklar, teknoloji geliştirme merkezleri ve ortak fuar alanları sağlama gibi altyapı konularını içeren mali ve teknik bir destektir.

Kalkınma Ajansları hibe verir mi?​

Kalkınma Ajansları programları kapsamında verilen destekler hibe niteliğindedir ve geri ödemesizdir.

Türkiye’de ilk kurulan kalkınma ajansı hangisi?​

1993 yılında MEDINVEST programının desteğiyle Türkiye’nin ilk kalkın- ma ajansı EBKA (Ege Bölgesi Kalkınma Ajansı) Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) bünyesinde kurulmuştur. 1995 yılında projenin sonlanmasının ardın- dan EGEV, EBKA’yı kendi içinde bir şirkete dönüştürmüştür.
Kalkınma ajansları ne iş yapar?
Kalkınma Ajanslarının asıl görevi kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkmasını sağlamaktır. Türkiye genelinde her biri Düzey 2 Bölgelerinde kurulan 26 adet Kalkınma Ajansı mevcuttur.
Kalkınma Ajansının organları nelerdir?
5449 sayılı Kanun’a göre, kurulacak ajansın teşkilat yapısını; “kalkınma kurulu”, “yönetim kurulu”, “genel sekreterlik” ve “yatırım destek ofisleri” oluş- turmaktadır. Kalkınma kurulu ajansın danışma ve yönlendirme organıdır.
Yönetim Kurulu, Ajansın karar organıdır. Ajans Yönetim Kurulu, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından ve Kalkınma Kurulu üyelerinin arasından seçilen 3 üyeden oluşmaktadır.
Ajans destekleri hakkında bilgilere aşağıda alanlardan erişebilirsiniz.

Geri