- Konu Yazar
- #1
Türkiyede kaç tane göl var?
Türkiye’de 100’ün üzerinde doğal göl bulunuyor.Burdur hangi göl var?
Göller Yöresi Burdur- Burdur Gölü Burdur İl merkezinde yer alan Burdur Gölü Türkiye’nin yüzölçümü açısından en büyük yedinci, tuzlu göller arasında üçüncü büyük gölüdür.
- Salda Gölü
- Karataş Gölü
- Gölhisar Gölü
- Yarışlı Gölü
Hangi göllerde yüzülür?
Hangi göllerde yüzülür?- Tahoe Gölü Nevada.
- İznik Gölü İznik.
- Uri Gölü Lucerne.
- Salda Gölü Burdur.
- Crater Gölü Oregon.
- Kayangan Gölü Coron Adası
Kırşehir’de hangi göl var?
Seyfe Gölü, Orta Anadolu’da bulunan birkaç tuzlu gölden biridir. Kırşehir’in kuzeydoğusunda yer alan göl, Mucur’a 16 km. uzaklıktadır. Yöre, sulak ve yer yer sazlık, bataklık alanlardan oluşmaktadır. Gölün doğusunda, kıyıya yakın sazlıklardan oluşmuş pek çok adacık vardır.Türkiyedeki göller ve hangi bölgede oldukları?
Türkiye’deki göller listesiGöl | Yüzölçümü (km²) | Yer
Van Gölü | 3713 | Van,Bitlis
Beyşehir Gölü | 656 | Konya, Isparta
Tuz Gölü | 1300 | Konya, Aksaray, Ankara
Eğirdir Gölü | 482 | Isparta
Türkiyedeki bütün göller tektonik mi?
Türkiyedeki bütün göller tektonik mi?Tektonik Göller Ülkemizde; Marmara’da; Manyas, Ulubat, Sapanca, İznik gölleri, Akdeniz’de: Kovada, Eğirdir, Burdur, Acıgöl, Beyşehir gölleri, İç Anadolu’da: Tuz gölü, Tuzla, Tersakan, Akşehir, Seyfe, Hotamış, Ilgın, Sultansazlığı gölleri, Doğu Anadolu’da: Hazar ve Hozapin gölleri tektonik göllerdendir.
Göller yöresinde kaç göl var?
Yukarıda saydığımız 16 gol ile birlikte Göller Yöresi sınırlarında ve çevresinde 65 göl oluşmuş ancak bunların 31 tanesi kurumuştur. Yapılan araştırmalara göre de 11 tanesi kuruma tehlikesi altındadır.Burdur Gölü yüzülür mü?
eskiden rahatça yüzülebilen bu göl şu anda sadece uzaktan seyrettiğimiz ve durumuna üzüldüğümüz bir yer, yine de manzarasını seyrederek çay içmek güzeldir, dürbünle kuşları seyredebilirsiniz, yani varlığı bile çok değerlidir.Giresun Mavi Göl yüzülür mü?
Giresun Mavi Göl yüzülür mü?Giresun’un Dereli ilçesinde bulunan ve doğal sodadan oluşan ‘Mavi Göl’ ziyaretçilerini ağırlıyor. Görenlerin tekrar tekrar baktığı ayrılmak istemediği Mavi Göl yaz aylarında ise serinlemek isteyenlerin ve sodalı suda yüzmek isteyenlerin durağı haline geldi.
Göllerde akıntı olur mu?
Hele ki göl, güçlü rüzgarlar alıyorsa ani akıntılar kaçınılmazdır. Su yüzeyinden karaya doğru esen rüzgarlar, büyük su kütlelerini karalara doğru iterler. Bu su, bir şekilde geri dönmek zorundadır. İşte bu, ani su altı akıntılarının oluşmasına neden olur.Seyfe Gölü tuzlu mu?
Seyfe Gölü tatlı mıdır?
Seyfe Gölü tatlı mıdır?Alan Tanımı: Seyfe, Kırşehir’in kuzey doğusundaki tektonik kökenli bir çukurda hafif tuzlu bir göldür. Gölü besleyen en önemli tatlı su kaynağı olan Seyfe pınarlarının göle ulaştığı yerde küçük bir delta oluşmuştur. Seyfe pınarlarının suları küçük bir rezervuarda tutulmakta ve yazın sulamada kullanılmaktadır.