Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turkiyede kac tane genel cerrahi uzmani var?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Türkiyede kaç tane genel cerrahi uzmanı var?​

Türkiye’de cerrah sayısı azalmıyor tam tersine giderek artıyor. Benim asistanlık yıllarımda yaklaşık 3 bin genel cerrah olduğu söylenmekteydi, şu anda bu sayısının 5 binin üzerinde olduğunu biliyoruz.

Beyin cerrahı mesleğinin gerektirdiği beceriler nelerdir?​

Beyin Cerrahında Olması Gereken Özellikler
- Mikrocerrahi tekniklerini bilmek,
- Dikkat ve konsantrasyon sahibi olmak,
- El – göz koordinasyonu kabiliyeti göstermek,
- Yoğun ve stresli çalışma temposuna uyum sağlayabilmek,
- Ekip çalışması ve yönetimini gerçekleştirebilmek,
- Sorumluluk sahibi olmak,

Kadın beyin cerrahı var mı?​

Kadın beyin cerrahı var mı?
Aysima Altınok, Türkiye’nin ilk kadın beyin cerrahı olarak tarihe geçti. Kafasına koyduğunu yapan bu güçlü kadın, hayatını hastalarına adadı. Hiç evlenmedi ve çocuğu da olmadı.

Türkiyenin en iyi beyin ve sinir cerrahisi kimdir?​

Türkiyenin en iyi beyin ve sinir cerrahisi kimdir?
Ülkemizin en iyi beyin cerrahı olarak tanımlanabilecek ilk kişilerinden biri şüphesiz Prof.Pamir’dir. Bunun en büyük nedenlerinden biri de listemizde bulunan hocaların çoğunun Pamir hocanın öğrencisi olmasıdır. Kendisi 1976-1985 yılları arasında Hacettepe üniversitesinde görev aldı.

Cerrahlar ne kadar maaş alıyor 2022?​

Doktorlar 2021 yılında 10 bin 126 TL alırken, 2022 yılında yüzde 5’lik zamla 10 bin 632 TL maaş almaya başladı. Yüzde 22.48’lik enflasyon farkı da eklenince bir doktorun 2022 yılı maaşı 13.022 TL’ye çıktı.

Cerrah kac para aliyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Genel Cerrahi Uzmanı | 16.790 | 32.380

Cerrahlar kaç lira maaş alıyor?​

Cerrahlar kaç lira maaş alıyor?
Genel Cerrahi Uzmanı maaşı en düşük 16.790 TL, en yüksek 47.700 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Genel Cerrahi Uzmanı ortalamasına göre Genel Cerrahi Uzmanı maaşı yaklaşık 32.340 TL seviyelerindedir.

Beyin cerrahı olmak için kaç yıl okunmalı?​

Beyin cerrahı olmak için kaç yıl okunmalı?
Beyin Cerrahı olmak isteyen bir kişi 12 yıl zorunlu eğitim, 6 yıl Tıp Fakültesi, 6 yıl Beyin cerrahisi uzmanlığı eğitimi alacaktır. Toplamda 24 yıl sonunda bir Cerrah olabilecektir.

Üzgünüm, size Türkiye'de genel cerrahi uzmanı sayısı hakkında doğrudan bilgi sağlayamam çünkü bu konuda güncel istatistiklere erişimim yok. Ancak, bahsettiğiniz gibi genel cerrah sayısının arttığına dair bilgilerin olduğunu belirtmek isterim.

Beyin cerrahı olmak için gerekli beceriler arasında mikrocerrahi tekniklerini bilmek, dikkat ve konsantrasyona sahip olmak, el-göz koordinasyonu kabiliyeti göstermek, stresli çalışma ortamlarına uyum sağlayabilmek, ekip çalışması yapabilme becerisi, yönetim ve sorumluluk sahibi olmak gibi özellikler ön plandadır.

Türkiye'de kadın beyin cerrahları da bulunmaktadır. Örneğin Aysima Altınok, Türkiye'nin ilk kadın beyin cerrahlarından biridir ve büyük bir özveri ile mesleğini icra etmektedir.

Türkiye'nin en iyi beyin ve sinir cerrahlarından birinin Prof. Pamir olduğu belirtilmektedir. Uzun yıllardır bu alanda çalışmaları olan ve birçok öğrenci yetiştiren Pamir hocanın başarısı ülkemizde tanınmıştır.

Cerrahların maaşlarına gelince, genel cerrahi uzmanlarının ortalama maaşları 16.790 TL ile 32.380 TL arasında değişmektedir. Bu rakamlar, deneyim ve çalışma koşullarına göre farklılık gösterebilir.

Beyin cerrahı olmak için yaklaşık 24 yıl süren bir eğitim süreci gerekmektedir. Bu süreç, 12 yıl zorunlu eğitim, 6 yıl tıp fakültesi eğitimi ve 6 yıl da beyin cerrahisi uzmanlık eğitimini kapsar. Bu süre sonunda bir kişi beyin cerrahı olabilir.

Geri