Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turkiyede kac tane bolge var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Türkiyede kaç tane bölge var?​

Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden dördüne komşu olduğu denizin adı verilmiştir (Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi). Diğer üç bölge de Anadolu bütünü içindeki konumlarına göre adlandırılmışlardır (İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi).

Türkiye neden 7 bölgeye ayrılmıştır?​

Birinci Coğrafya Kongresinde, Bölgelerin ve bölümlerin ayrılmasında rol oynayan faktörler, Türkiye’nin üç tarafının denizle çevrilmiş olması, uzun kenarları boyunca kıyıya paralel dağ sıralarının bulunuşu, bu dağların yüksek, ama az engebeli olan orta kesimi deniz etkisinden ayırması, bu yüzden kıyı şeridiyle iç …
7 bölgenin isimleri nelerdir?
7 Farklı bölge de bulunan en gözde şehirler ve bu şehirlerin çevresinde bulunan tarihi, kültürel miraslar ülkemizde görülmesi gereken en can alıcı yerleri içerisinde barındırmaktadır.
Türkiye’nin yüzde kaçı dağ?

Türkiye’nin en düz bölgesi neresidir?​

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en düzlük bölgelerindendir.

En büyük bölgelerimiz nelerdir?​

Alan bakımından bölgelerimizin en büyüğü Doğu Anadolu, en küçüğü Güneydoğu Anadolu’dur. En kalabalık bölgemiz ise Marmara Bölgesi’dir.
Türkiye’nin coğrafi koordinatları nedir?
Türkiye’nin Dünya üzerindeki konumu 26-45 derece doğu meridyenleri ve 36-42 derece kuzey paralelleri arasında yer almaktadır. Türkiye, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının birbirine yaklaştığı bir konumda, doğu ve batı kültürleri arasında yer almaktadır.
Türkiyenin metrekaresi ne kadar?
783.562 km²Türkiye/Alan

Bölge nedir örnek?​

Doğal, beşerî ve ekonomik özellikler bakımından çevresinden farklı; kendi içinde benzerlik gösteren alanlara bölge denir. Örneğin: yaşadığımız bölgenin hangi iklim kuşağında bulunduğunu bilmek istersek, yeryüzünde bizle aynı iklim koşullarına sahip bölgelerin dağılışını gösteren bir haritaya ihtiyacımız olabilir.
 
Geri
Üst