- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Türkiyede hangi vakıflar var?
Türkiye’deki vakıflar listesiTürkiye’de toplam kaç vakıf var?
VGM verilerine göre Türkiye’de 285 Mülhak Vakıf, 162 Cemaat Vakfı, 1 Esnaf Vakfı ve 4.585 Yeni Vakıf bulunmaktadır.
Vakıf nedir çeşitleri nelerdir?
GENEL BİLGİ
Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs sonuçları nereden öğrenilir?
Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.Vakıflar nereye bağlı?
Vakıflar Genel Müdürlüğü
Vakıfların yürüttüğü hizmetler nelerdir?
Vakıfların kurulmasının en temel amacı, topluma katkı sağlamak ve insanlara hizmet vermektir. Ekonomik açıdan yetersiz durumda olanları desteklemek, onlara yardımda bulunmak, güçlenmelerini sağlamak ve durumlarını düzeltmeye çalışmak da vakıfların temel amaçlarındandır.
Vakıfname, vakıflara varlık veren bir resmi belgelerdir.?
Vakıfname; içtimai, ekonomik, sosyal, dini, ilmi sıhhi herhangi bir müessesenin idare şekli ile gelirlerini ve bu gelirlerin sarf edileceği yerleri gösteren bir talimatnamedir. Vakıflara varlık veren bu resmi belgelere Vakıfname adı verilir.Vakıf veya vakıf sözlük anlamı nedir?
Vakıf kelimesi İslami bir kelimedir, çoğulu efkaf ve vukuftur. Vakf yapana vakıf, vakf edilen şeye mevkuf denir. Vakıf kurumunun sözlük anlamı hapsetmek ve alıkoymak olan habs veya hubs gibi kelimelerden oluşmuştur.
Peki, bu vakıflar nelerdir?
İnsana hizmeti hedefleyen, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı amaç edinen bu vakıfların vakıfnamelerinde, dünyanın ve dünyada elde edilen makam ve servetlerin geçiciliği vurgulanmakta, önemli olanın ebedi hayat için hazırlık yapmak olduğu belirtilmektedir.
Bu liste eksiktir, maddeyi geliştirerek yardımcı olabilirsiniz.
Osmanlı dönemindeki vakıflar nelerdir?
Osmanlı’da eğitim, sağlık, sosyal yardım, diyanet, bayındırlık gibi bütün yardımı vakıflar yapmaktaydı. Yolları, hanları, çeşmeleri vakıflar yapmaktaydı. Her mahallenin bir vakfı olup bunların bütün işlerini vakıflar yapmaktaydı.Vakıf ne işe yarar kısaca?
Yardıma ihtiyaç olan kişilere mali ve ekonomik olarak destek sağlandırır ve güçlendirir. Vakıflar, sosyal hizmetler, eğitim ve öğretim hizmeti, sanat ve kültür hizmetleri, ulaştırma hizmeti, sağlık hizmeti, aş evi hizmetleri ve iktisadi hizmetleriyle topluma yarar ve fayda sağlar.
Avrupa pandemi Vakfı gerçek mi?
Dünya Pandemi Vakfı ya da Pandemi Yardım Vakfı gerçek bir vakıf değil. Öte yandan Dünya Pandemi Vakfı ya da Pandemi Yardım Vakfı, hiçbir şekilde gerçek bir vakıf değiller. T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıf Sorgulama sayfasından bu isimler aratıldığında vakıflara ilişkin hiçbir sonuç bulunmuyor.
Osmanlıda ilginç vakıflar nelerdir?
Kitaptaki konu başlıklarına bakmak bile hayretimizi kabartmaya yetiyor: Sokak Hayvanlarına Ekmek Verme Vakfı, Hastalara Evinde Bakma Vakfı, Kadın Sığınma Evi Vakfı, Sıcak Pide Dağıtma Vakfı, Yaz Günlerinde Soğuk Su Dağıtma Vakfı, Sıcakta Sebillere Kar Koyma Vakfı, Yol Güvenliğini Sağlama Vakfı, Helalleşme Vakfı.Vakıf Çeşitleri Nelerdir Tecvid?
Secâvendler hükümlerine göre şu şekilde gruplandırılabilir: Durulması gereken vakf: “م”; geçilmesi câiz görülmekle birlikte durulması evlâ olan vakf: “قلى، قف، ج، ط”; durulması câiz olmakla birlikte geçilmesi evlâ olan vakf: “صلى، ق، ص، ز”; durulmaması, durulduğu takdirde geriden alınması gereken vakf “لا”; iki grup üç …