AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiyede hangi faaliyetler icin CED raporu istenmistir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.253
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Türkiyede hangi faaliyetler için ÇED raporu istenmiştir?​

Çevresel etki değerlendirmesi, tarım, inşaat, enerji projeleri, elektrik projeleri, atık bertaraf projeleri gibi birçok alanda planlanan yatırımlar için yapılmaktadır.

ÇED raporu kim tarafından hazırlanır?​

ÇED Raporu (çevresel etki değerlendirme raporu) ve Proje Tanıtım Dosyaları, (PTD) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Yeterlik almış kuruluşlarca hazırlanır.

ÇED Genel Müdürü kim?​

ÇED Genel Müdürü kim?
Genel Müdür – Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Mehrali ECER, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2004 – 2006 yılları arasında BOTAŞ Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğünde Çevre Denetçisi olarak çalıştı.

Çedin temel amacı nedir?​

Çedin temel amacı nedir?
ÇED’ in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında koruyarak, yeni proje ve gelişmelerin; çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiy eletkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini, ilgili tüm tarafların görüş, kaygı ve önerilerini de dikkate …

ÇED raporu hangi durumlarda gereklidir?​

c) Kapsam dışı değerlendirilen projelere ilişkin kapasite artırımı ve/veya genişletilmesinin planlanması halinde, mevcut proje kapasitesi ve kapasite artışları toplamı ile birlikte projenin yeni kapasitesi ek-1 listesinde belirtilen eşik değer veya üzerinde olan projelere, ÇED Raporu hazırlanması zorunludur.

ÇED raporu ne için gereklidir?​

ÇED’in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.

ÇED raporu nasıl hazırlanır?​

ÇED raporu nasıl hazırlanır?
ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED raporu örneği incelendiğinde projenin tanımı ve amacı, seçilen yerin konumu, proje yeri ve etki alanının mevcut çevresel özellikleri, projenin çevreye etkisi, alınması gereken önlemler, halkın katılımı, kısa bir özet, şekiller, grafikler ve fotoğraflar yer almaktadır.

ÇED kararını kim verir?​

ÇED kararını kim verir?
Bakanlıkça yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan ÇED Raporu Bakanlığa sunulur. ÇED Raporunun Özel Formata uygunluğu ve belirlenen çalışma grubunda yer alması gereken meslek uzmanlarınca hazırlanıp hazırlanmadığı hakkındaki inceleme Bakanlık tarafından beş iş günü içinde sonuçlandırılır.

Şehircilik Bakanlığı Kim?​

Murat KURUM BAKAN Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Burak Demiralp kimdir?​

Burak Demiralp, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu! Burak Demiralp, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başladı.

ÇED in temel görevi nedir?​

ÇED in temel görevi nedir?
ÇED’in temel görevi, projelerle ve gelişmelerle ilgili karar vericilerin daha bütünsel, yani karara etkiyecek birden fazla faktörü göz önüne alır bir şekilde daha sağlıklı karar vermelerini sağlamak için, onlara projelerden kaynaklanabilecek çevresel etkileri net bir şekilde göstermektir.

ÇED bizim için neden önemli?​

ÇED bizim için neden önemli?

ÇED raporu gerekli değildir ne demek?​

“ÇED Gerekli Değildir” kararı, projenin önemli çevresel etkilerinin olmadığı ve ÇED Raporu hazırlanmasına gerek olmadığını belirten karardır. ÇED Gerekli Değildir kararı alınması sonrası yatırıma başlanabilir.

ÇED raporu hangi durumlarda yenilenir?​

Çevresel etki değerlendirmesi olumsuz kararı ÇED olumsuz kararı verilen projeler için, bu karara neden olan şartlarda değişiklik olması durumunda yeniden başvurulabilir.

ÇED alanı ne demek?​

ÇED alanı ne demek?
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için alınacak önlemlerin, seçilen yer ile teknoloji alternatiflerinin belirlenerek …
 
Geri
Üst