- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kaç Seviyeli?
Yeterlilik türleri ise yeterlilik türü belirleyicileriyle tanımlanmaktadır. TYÇ’de seviyeler, çerçevenin temelini oluşturmakta olup, seviye tanımlayıcıları sekiz (8) seviyeli bu yapının tanımlayıcı unsurlarıdır.TYC ne demek?
TYÇ, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan, ilk, orta ve yükseköğretim dahil, mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesini ifade ediyor.Koç (Seviye 6) ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.
MYK seviye 5 ne anlama gelir?
Sorumlu Emlak Danışmanı 5. seviye yeterlilik belgesi ise işletmenin şube müdürlerinden talep edilen bir belge türüdür. 2021 yılında emlak sektöründe çalışmak isteyen bireylerden talep edilen bu belgelerin alınabilmesi için MYK tarafından belirlenen kurumlara başvuru yapılması gereklidir.
Mesleki yeterlilik belgesi Seviye 2 ne demek?
İş ve görev tanımı İnşaat İşçisi (Seviye 2) , iş sağlığı güvenliği konusunda bilinçli hareket eden ve inşaatlarda çalışabilecek alt yapıya sahip kişidir.