- Konu Yazar
- #1
Türkiye peynir üretiminde kaçıncı sırada?
Türkiye’nin 661 bin tonluk peynir üretimiyle dünyada 8’nci sırayı aldığını vurgulayan Bayraktar, 5 milyon 548 bin tonla ABD’nin birinci olduğu listede bu ülkeyi, 2 milyon 285 bin tonla Almanya, 1 milyon 730 bin tonla Fransa, 1 milyon 5 bin tonla İtalya, 889 bin tonla Hollanda, 816 bin tonla Polonya, 745 bin tonla …Beyaz peynir hangi yöreye ait?
Beyaz PeynirÜlke(ler) | Türkiye
Bölgesi | genellikle Anadolu,Balkanlar,Orta Doğu
Türü | Peynir
Servis türü | Soğuk
Teleme peyniri nereye ait?
Teleme peyniri nereye ait?Teleme peyniri bir çeşit peynirdir. Gaziantep ilinin Araban ilçesinde yapılır. Koyunlardan bazen de keçilerden sağılan süt, ham incir ve dallardan yararlanarak kısa bir süre mayalanması ile teleme peyniri yapılır. Ortalama olarak 25 dakikada hazır olur.
Türkiye’de kaç peynir çeşidi?
Yamankaradeniz ayrıca Türkiye’deki peynir çeşitleri araştırmasında tam 193 çeşit peynirin yer aldığını ve bunlardan sadece 9’unun tescil altında olduğunu dile getirdi.Nerenin küflü peyniri meşhur?
Dünya genelinde küflü peynir denince, ilk akla gelen Fransa’nın ünlü Rokfor peyniridir. Yöresel peynirler açısından zengin bir ülke olan Türkiye’de Kars, Erzurum, Erzincan, Konya ve Ardahan illerinde Türk damak tadına uygun küflü peynir üretimi yapılmaktadır.Peynir hangi mevsimde yapılır?
Peynir hangi mevsimde yapılır?Keçi, koyun ve inek sütünden mayıs-ağustos ayları arasında yapılan peynir, çiğ sütten mayalanarak üretiliyor.
Keçi sütünü biraz ılıdıktan sonra ocağın altını kapatıp, sonra içine incir yaprağını ve incir tanesinde koyup, incir dallarında çırpıyoruz. Yoğurt gibi kıvam alınca bırakıyoruz, içinden incir yapraklarını çıkarıp, bal yada şekerle afiyetle yiyoruz.
Modern işletmelerde fermantasyonunu tamamlamış teleme özel kaşar makinalarında otomatik olarak haşlanır, yoğrulur ve kalıplanmış halde makinadan alınır. Telemenin haşlanması sırasında sütteki yağın % 10’u haşlama suyuna geçmektedir. Kalıplama işlemi tamamlanan peynir tezgah üzerinde sık sık alt üst çevirilir.