AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkiye hangi ulkeden misir aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Türkiye hangi ülkeden mısır alıyor?​

Mısır ithal eden ülkelerin başında Japonya, Meksika, Kore, İran ve İspanya gelmektedir. 2018/19 üretim sezonunda Türkiye 438.015 $ değerinde ithalat ile %1,18’lik bir pay ile dünya sıralamasında 23. sıradadır.

Mısır en çok hangi ülkede üretilir?​

Dünya üzerinde mısır üretimine bakıldığında en yüksek üretimin ABD’ye ait olduğunu görmekteyiz. Amerika Tarım Bakanlığının verilerine göre bir milyar ton üretim 2014 ile 2015 yılları arasında yapılmıştır. ABD’den sonra mısır üretimi en fazla Çin’de yapılmaktadır.
Türkiye mısır üretiminde kaçıncı sırada?
Amerika Birleşik Devletleri, yılda 392.450.840 ton üretim ile dünyanın en büyük mısır üreticisidir. Çin Halk Cumhuriyeti 257.348.659 ton yıllık üretimiyle ikinci sırada geliyor. Brezilya, yıllık 82.288.298 ton üretim ile üçüncü büyük mısır üreticisidir. 5.700.000 ton üretimiyle Türkiye 23 olarak sıralanmıştır.

Neden mısır ithal ediyoruz?​

Atalık, “2017 yılında ithalatımız 2 milyon tonun biraz üzerine çıktı. 2018 yılında ise ilk 11 ayda mısır ithalatımız 2.1 milyon tona ulaştı. Hayvan sayısındaki artış, kaba yem eksiği, fabrika yemi hammaddesinin mısır olması gibi etkenler ithalata etki eden faktörlerin başında geliyor” diye konuştu.

Mısır en fazla nerede?​

Üretimi ise özellikle; Mardin, Adana, Şanlıurfa, Sakarya, Manisa, Osmaniye, Mersin, Konya, Kahramanmaraş, Aydın, Bursa, İzmir, Samsun, Hatay ve Diyarbakır illerinde yoğundur. Türkiye’de mısır ekim alanları % 68 tanelik, % 32 silajlık mısır ekim alanları olarak karşımıza çıkar.
Mısır en cok nerede?
Mısır Nerelerde Yetişir? Mısır üretimi ise özellik ile Mardin, Adana, Şanlıurfa, Manisa, Sakarya, Osmaniye, Mersin, Konya, Aydın, Kahramanmaraş, Bursa, İzmir, Hatay, Samsun ve de Diyarbakır illerinde çok yoğun olmaktadır.

Hangi ürünleri ithal ediyoruz?​

Türkiye’nin ithal ettiği en önemli gıda ve içecek ürünleri ve üretildikleri ülkeler

Geri