Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ne Demektir

SoruCevap

Yeni Üye
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nedir
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ne Demek

Türkiye'de devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum örgütüdür. 23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç'ın öncülüğünde faaliyetlerine başlamıştır. Vakfın geliştirdiği özgün bir modele göre oluşturulan eğitim ortamlarına kendi isteği ile gelen 7-16 yaş arası çocukların gönüllüller tarafından eğitilmesini sağlar. Eğitim parkı, öğrenim birimi, gezici öğrenim birimi şeklinde adlandrılan eğitim ortamlarında çocuklara kendini ifade etme, çevre ile iletişim kurma, bilgisayar ile tanışma olanakları sunulmaktadır.

alıntı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye'de temel eğitim alanında çalışmalar yapan bir sivil toplum örgütüdür. 23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç'ın liderliğinde kurulan vakıf, eğitim alanında fırsat eşitliği yaratmayı hedeflemektedir. Vakıf, geliştirdiği özgün eğitim modeliyle 7-16 yaş arasındaki çocuklara eğitim imkanı sunmaktadır.

Eğitim parkı, öğrenim birimi ve gezici öğrenim birimi gibi farklı eğitim ortamlarını kullanan vakıf, gönüllüler aracılığıyla çocuklara çeşitli beceri ve bilgiler kazandırmayı amaçlar. Bu sayede çocukların kendilerini ifade etme, iletişim kurma ve bilgisayar kullanma gibi yetenekleri geliştirilir. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın çalışmaları, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemekte ve çocuklara daha iyi bir gelecek sunmaktadır.

Geri