Turkiye Buyuk Millet Meclisi uyeleri Genel Kurulda kamu idare butceleri hakkindaki dusuncelerini ne zaman aciklar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri Genel Kurulda kamu idare bütçeleri hakkındaki düşüncelerini ne zaman açıklar?​

Cumhurbaşkanı bütçe kanun teklifini, malî yılbaşından en az yetmişbeş gün önce, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Bütçe teklifi Bütçe Komisyonunda görüşülür. Komisyonun ellibeş gün içinde kabul edeceği metin Genel Kurulda görüşülür ve malî yılbaşına kadar karara bağlanır.

Bütçe komisyonu kaç gün?​

Görüşmeler kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve 16 bakan Komisyon’da sunum yaptı. 2022 Bütçe görüşmeleri 6 Aralık Pazartesi günü Genel Kurulu’nda başlayacak. Bütçe takvimine göre, 2022 yılı bütçe görüşmeleri hafta sonu dahil olmak üzere 12 gün sürecek.
Merkezi Yönetim bütçe Komisyonu bütçe teklifini kaç günde görüşmektedir?
B. Bütçenin Görüşülmesi Bütçe Komisyonunun ellibeş gün içinde kabul edeceği metin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülür ve mali yıl başına kadar karara bağlanır.
Yeni sistemde bütçe komisyonu kaç kişiden oluşur?
“40 üyeden oluşur.

Bütçe hazırlama yetkisi kime aittir?​

5018 sayılı Kanunda yapılan değişiklik çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasındaki koordinasyonu sağlar.

Bütçe Kanunu süresi ne kadardır?​

mali yılbaşından en az 75 gün önce (17 Ekime kadar) Bakanlar Kurulu tarafından TBMM’ne sunulur. Anayasanın 162. maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonunda 55 gün içerisinde (17 Ekim-10 Aralık) görüşmeler tamamlanır.
Merkezi yönetim bütçe süreci nasıl başlar?
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanma süreci, Cumhurbaşkanı tarafından en geç Eylül ayının ilk haftası sonuna kadar kalkınma planları, stratejik planlar ve genel ekonomik koşulların gerekleri doğrultusunda makro politikaları, ilkeleri, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri de kapsayacak şekilde …
Bütçe teklifi ne zaman hazırlanır?
mali yılbaşından en az 75 gün önce (17 Ekime kadar) Bakanlar Kurulu tarafından TBMM’ne sunulur. Anayasanın 162. maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonunda 55 gün içerisinde (17 Ekim-10 Aralık) görüşmeler tamamlanır. Plan Bütçe Komisyonu; 40 üyeden oluşur.
Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasında koordinasyonu sağlar.

Geri