- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Türkiye Bursları kapsamındaki burs programları nelerdir?
Türkiye Bursları her öğrenim düzeyi için farklı ve özellikli burs programları tasarlamıştır. Uzun dönemli lisans, yüksek lisans, doktora burslarından araştırma ve başarı bursuna; sanat bursundan uluslararası saygın kurumlarla yürütülen ortak burs programlarına kadar birçok nitelikli burs imkânı sunar.Üniversite Bursları Nedir?
KYK Bursu, devlet tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız verilen paralardır. 2020 yılı itibariyle KYK burs ücreti önlisans ve lisans öğrencileri için 550 ₺, yüksek lisans öğrencileri için 1100 ₺ ve doktora öğrencileri için 1650 ₺’dir.Türkiye Bursları kimlere verilir?
Uygun Gruplar: Tüm ülkelerin vatandaşları Mezunlar veya mevcut eğitim öğretim yılının sonunda mezun olacak olanlar (2021 Ağustos ayından önce) Araştırmacılar ve akademisyenler.
Eğitim Desteği burs Programı Nedir?
Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında Eğitim Desteği Burs Programı ile ortaokul, lise veya üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi 2 bin 506 öğrencinin 10 ay boyunca faydalanabildiği aylık 750 TL burs desteğini sağlanıyor.Türkiye Bursları hangi bölümler var?
Sanat Burs ProgramıKızçev burs ne kadar?
Burs miktarı her öğretim yılı başında, 600 TL olarak belirlenmektedir. Burslar Ekim-Haziran döneminde toplam 9 ay boyunca verilir. Burslar yıllıktır ve her eğitim-öğretim yılının başında burs almak için tekrar başvuru/yenileme yapmak gerekir.
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Lisans programında aylık 750 liralık bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250, doktora öğrencilere 5 bin 500-7 bin 500, doktora sonrasındaki öğrenciler 7 bin 500 ile 10 bin liraya kadar aylık burs alabilecektir.”
Burs kimlere verilmez?
Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler
Karşılıksız burs kimlere verilir?
KYK bursu kimlere verilir? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup üniversitede eğitim alan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. NOT: Öğrenim kredisi alan öğrenciye burs, burs alan öğrenciye ise öğrenim kredisi verilmemektedir.Eğitmen Mentor burs Programı Nedir?
Eğitmen-Mentor Burs Programı Program kapsamında 400 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1200 TL burs desteği sağlanacaktır. Burs desteğinin yanı sıra öğrencilere Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen-mentor olma imkânı sağlanacaktır.Deneyap bursu ne kadar 2022?
Eğitmen-Mentor Burs Programı Deneyap Teknoloji Atölyelerinin bulunduğu illerdeki üniversitelerde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerine yöneliktir. Program kapsamında 400 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 1200 TL burs desteği sağlanacaktır.
Türkiye Bursları hangi üniversiteler var?
“Türkiye Bursları”nı kazananlar hangi üniversitelerde eğitim alabilir?Türkiye’de burs nasıl alınır?
5 Adımda Başvuru- Geçerli bir kimlik belgesi, kimlik kartı veya pasaport.
- Adayın son 1 sene içerisinde çekilmiş bir fotoğrafı
- Ulusal sınav sonuçları (varsa)
- Diploma VEYA geçici mezuniyet belgesi.
- Transkript.
- Seçilen üniversite veya program tarafından talep ediliyorsa uluslararası sınav sonuçları (GRE, GMAT, SAT, vs.)
Kızçev burs başvuru ne zaman bitiyor?
“Burs başvurularınız her yıl 1 Eylül-15 Eylül tarihleri arasında alınmaktadır.”
TEV Burs Başvuru Formu http://burs.tev.org.tr/ web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte okul müdürlüklerine teslim edilecektir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Öğrenci bursları nereden alınır?
Nereden burs alabilirim? Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermektedir.
DAFI bursu nedir?
Albert Einstein Alman Akademik Mülteci Girişimi Fonu (DAFI) finansal desteği ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından yürütülen DAFI Burs Programı 2016’dan beri Türkiye’deki Suriyeli öğrencilere yükseköğretim düzeyinde burslu eğitim imkânı sunmaktadır.2021 Bursluluk ücreti nereden alınır?
İOKBS BURS KARTI NASIL NEREDEN ALINIR? 2021 İOKBS bursu kazanan öğrencilerin paraları Vakıfbank’a yatırılacaktır. Kart Şifresi Vakıfbank tarafından sağlanacak. Bu bursluluk kartları öğrencilere okul müdürlüğü tarafından mavi bir zarf içerisinde verilecek.Türkiye Bursları Ne Kadar?
Sağladığı tüm olanakların yanında lisans düzeyinde 1000 TL; yüksek lisans düzeyinde 1.400 TL; doktora düzeyinde ise 1.800 TL aylık burs verir.