SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Turkistan Pilavı nasıl yapılır
Turkistan Pilavı hazırlanışı
Turkistan Pilavı malzemeleri:
3 bardak pirinc
1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuc
1 buyuk soğan
1 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı karabiber
1 corba kaşığı tuz
Turkistan Pilavı yapımı:
Pirinc ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 corba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu cekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuclar kibrit copu şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur Pirincin suyu suzulur, soğan ve havuclarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hic karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır
Afiyet olsun
imagesturkistanpilavitarifiresimli5ad409b563616
Turkistan Pilavı hazırlanışı
Turkistan Pilavı malzemeleri:
3 bardak pirinc
1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuc
1 buyuk soğan
1 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı karabiber
1 corba kaşığı tuz
Turkistan Pilavı yapımı:
Pirinc ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 corba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu cekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuclar kibrit copu şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur Pirincin suyu suzulur, soğan ve havuclarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hic karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır
Afiyet olsun
imagesturkistanpilavitarifiresimli5ad409b563616