Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turkistan Pilavı Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Turkistan Pilavı nasıl yapılır
Turkistan Pilavı hazırlanışı



Turkistan Pilavı malzemeleri:

3 bardak pirinc
1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuc
1 buyuk soğan
1 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı karabiber
1 corba kaşığı tuz

Turkistan Pilavı yapımı:

Pirinc ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 corba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu cekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuclar kibrit copu şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur Pirincin suyu suzulur, soğan ve havuclarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hic karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır

Afiyet olsun


imagesturkistanpilavitarifiresimli5ad409b563616
 
Geri
Üst