Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Turkce yazma becerisi nasil gelistirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Türkçe yazma becerisi nasıl geliştirilir?​

Kararlı olun, vazgeçmeyin! : Yazarlık ve yazma becerileri geliştirmenin en bilindik yollarından biri sürekli çalışmak ve vazgeçmemek. Sürekli pratik yapın aklınızdakileri yazıya dökün, blog yazın. Hep iyi olmak için kendinizle yarışın. Her gün mutlaka okuyun: Her gün en az 10 sayfa okuyun.

Yazarlık ve yazma Becerileri Dersi nelerdir?​

Bu becerinin kazandırılabilmesi için öğretmenlerin yaptıkları uygulamalar çok önemlidir. Yazarlık ve Yazma Becerileri dersi 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak uygulamaya konulmuştur.
Yazı yazma becerisi nasıl gelişir?
Yazdıklarınızın ilk halini her zaman taslak olarak kabul edin ve kimi zaman tamamen değişebileceklerini unutmayın. Gereksiz ve konuyla bağlantısız kelime ve cümlelerden kurtulun. Uzun ve karmaşık cümleleri kısaltın ve basitleştirin. En başarılı sonuca ulaşmak için düzeltme sırasında kendinizin celladı olun!

Yazı yazma aktivitesi nasıl gelişir?​

Yazma becerilerini geliştirmek için çocukların zaman zaman yazması gerekir. Bunu ailenizin günlük rutinine ekleyin ve buna göre programlar oluşturun. Böylece yazarınızın kendi yazısında pratik yapmasına ve güven kazanmasına yardımcı olacaktır.

Okuma becerileri ne dersi?​

Okuma Becerileri dersi, okumanın hem eğitim-öğretim sürecindeki bütün ders ve faaliyetlerde hem de kültürel açıdan kendini geliştirmedeki rolü göz önünde bulundurularak ortaöğretim okullarının programına konulmuş seçmeli bir derstir.
Yazar olmak için ne okumak gerekir?
Yazar olmak için eğitim almak zorunlu değildir. Yazarlık becerisi olan herkes yazar olarak çalışabilir. Üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği ya da İletişim bölümlerinden mezun olan ya da Yazarlık Atölyelerinde eğitim alan kişiler, bu meslekte daha avantajlı konumdadır.
Doktora adayı ve eski öğretmen Soren Rosier şöyle diyor: “Okumayı geliştirmek için yapılacak en iyi şey, bağımsız olarak bol bol okumaktır. İlgilendiğin ve okuma seviyene uygun kitaplar ara. Aşırı zor metinler okuyorsan ve bunlarla boğuşmak zorunda kalıyorsan o zaman okumaktan keyif almayabilirsin.”
 
Geri
Üst