AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Turkce sozcukler hangi harflerle baslar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Türkçe sözcükler hangi harflerle başlar?​

Bunları kural olarak düşünürsek, bazı yabancı kelimeleri kolaylıkla ayırabiliriz. 1- Türkçe kökenli dillerde c, ğ, l, m, n, r, v, z harfleriyle kelime başlamaz. Ve Türkçede b, c, d, g, ğ harfleriyle kelime bitmez. Türkçede f, h, j, v sesleri bulunmaz.

Türkçe kökenli kelimeler Çift ünsüzle başlar mı?​

Türkçe sözcüklerde bir hecede iki ünlü yan yana gelmez: aile, arkeolog, fuar, kaos, kuaför, matbaa, realizm, saat, ziraat gibi sözcükler dışarıdan gelmiştir. 7. Türkçe sözcüklerde başta birden fazla ünsüz bulunmaz: Fransa, kral, kraliçe, kravat, kreş, gram, granit, plan, Slav, spor.
f, h, j harfleri ise zaten türkçe * değildir. turkce sozlugun neredeyse ucte birini kaplayan m harfi ile ba$layan hic bir kelime de turkce degildir. ne kelimesinden türeyen (bkz: niye)(bkz: nere)(bkz: nasıl) soru kelimeleri hariç türkçede hiçbir kelime n harfiyle başlamaz.
Hangi harflerle şehir yok?
İsim şehir oynarken şehir başlığı altına Türkiye’den tek bir ilin adı dahi yazılamıyorsa hangi harf seçilmiş olamaz sorusunun cevabını vereceğiz. Doğru Cevap: U. U harfi ile Uşak yazılır. C, F, Ğ, J, L, P, Ü harfleri ile başlayan ilimiz yoktur.
Türkçe kelimeler V ile başlar mı?
Türkçedeki kelimelerin başlarında genellikle c, ğ, l, m, n, r, v, z ve nazal n sesleri bulunmaz. Tabiî bu sesleri Türkçede kelime başlarında bulunmaz diye kestirip atmak doğru değildir. Belli başlı istisnaları vardır. Ancak çoğunlukla başta bulunmazlar.

Türkçede ikiz ünsüz var mı?​

8- Kelime kökünde ikiz ünsüz (şedde) yan yana bulunmaz: dikkat, himmet, şedde, bakkal, dükkan, millet, teşekkür.

Dilimizde hiçbir kelime hangi harfle bitmez?​

türkçe *de hiçbir kelime b, c ve d harfleriyle bitmez, bitemez. bu yüzden dünyada “arab”lara arap, “kürd”lere “kürt” diyen yalnız biziz. latince kökenli olsa da, dilimize özellikle teknik alanda yerleşen”prob” kelimesi bu konudaki istisnalardan biridir.
C, F, Ğ, J, L, Ö, P ve Ü ile başlayan ilimiz bulunmamaktadır.
 
Geri
Üst