Turkce ogretiminin temel ilkeleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Türkçe öğretiminin temel ilkeleri nelerdir?​

İncelememizde bu beş ilkeyi çıkış noktası olarak kabul edip geliştirmeye çalışacağız: 1.Dil doğal bir ortam içinde öğretilmelidir. 2.Öğretimde çocuğun kendi dilinden hareket edilmelidir. 3.Türkçe öğretiminde bütün derslerden yararlanılmalıdır. 4.Değişik dil çalışmaları arasında sıkı bir ilişki kurulmalıdır.
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı ne işe yarar?
Türkçe son yıllara artan bir şekilde gerek ikinci dil gerekse de yabancı dil olarak büyük ilgi görmektedir. Buna karşın yabancılara Türkçe öğretmek üzere yetişmiş öğretici sayısı oldukça azdır. Buna binaen programın amacı, katılımcıların yabancılara Türkçe öğretimi disiplinine ilişkin bilgi ve becerisini artırmaktır.
Erol Barın kimdir?
Erol Barın, Diğer Kategoriler kategorisinde eserler yazmış bir yazardır. Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi kitabının yazarıdır. Erol Barın kitapları; Akçağ Yayınları – Ders Kitapları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.

Yabancılara Türkçe öğretimi ne demek?​

Aslında konumuz yabancı diye kastedilenlere yerli dilin anlatılması, benimsetilmesi ve öğretilmesidir. Bu durum, insanların teşkilatlanması ile ortaya çıkmış; daha doğrusu. medeniyet anlayışı ile gelişmiş ve yaygınlaşmıştır.
Dilin ilkeleri nelerdir?
Dil, dört temel beceri olarak kabul edilen dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin işlevsel bütünlüğünden oluşmaktadır. Dili bir iletişim aracı olarak kullanmayı öğretirken bu dört temel becerinin birlikte öğretilmesi gerekmektedir.
Yabancılara Türkçe öğretimi nerede çalışır?
Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında ilerleyip üniversitelerde de çalışma imkanınız elbette var. Özellikle üniversitelerin TÖMER bölümlerinde okutman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olarak çalışma şansınız var.
Programa başvuru yapabilmek için aşağıdaki bölümlerde lisans/lisansüstü öğrenim görmüş/görüyor olmak:
Önder Çangal kimdir?
Sırası ile Bosna Hersek ve Tahran’da görev yaptıktan sonra 18 Ekim 2015 tarihinde Yunus Emre Enstitüsündeki görevimden ayrıldım ve Gaziantep Üniversitesi Türk Dili Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandım. Hâlen Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayım.
Tömer dil diploması ne işe yarar?
Programı tamamladığınızda elde edeceğiniz sertifika belgesi bu alanda çalışan bazı kurumlar tarafından referans kabul edilecektir. Sürecin sonunda edindiğiniz sertifika programına Lahey mührü vurdurarak yurtdışında Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışabilirsiniz.

Türkçe öğretimi ne demek?​

Okullarda okuma-yazmadan başlanarak Türkçe eğitimi yapılır. Türkçe eğitiminin genel amaçları şöyle özetlenebilir: Öğrencilerin sözcük dağarcığını zenginleştirmek. Öğrencilere Türkçenin kurallarını sezdirmek, onların Türkçeyi bilinçle, özenle ve güvenle kullanmalarını sağlamak.
Dilimizin genel özellikleri nelerdir?
Türkçe, diğer Altay dilleri gibi eklemeli, yani sözcüklerin eklerle yapıldığı ve çekildiği, sondan eklemeli bir dildir. Türkçe sözcüklerde, Arapça, Almanca vb. dillerde görülen erillik, dişillik (yani cinsiyet ayrımı) özelliği yoktur. Türkçede sayı sıfatlarından sonra gelen adlar çoğul eki almazlar.
Tömer mezunu ne iş yapar?
Özellikle üniversitelerin TÖMER bölümlerinde okutman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olarak çalışma şansınız var. Tabi bu gibi durumlarda daha yoğun bir çalışma ve emek süreci ile işi kovalamak gerekiyor. Bu tip görevlendirmeler genellikle yurtiçinde çalışma şeklinde oluyor.

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programına kimler başvurabilir?​

Başvuru Şartları Eğitim fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Yabancı Dil Eğitimi bölümlerinden mezun ya da ikinci sınıf ve üzeri öğrenciler başvurabilir.
Tömer belgesi kaç yıl geçerli?
Beceri alanları: “Okuma-Anlama” (Okuma bölümü ve dil bilgisi), “Dinleme-Anlama”, “Konuşma”(karşılıklı konuşma ve konuşma anlatım) ve “Yazma” şeklindedir. Sertifika Sınavı’nda verilen sertifikalar alındığı tarihten itibaren 2 (iki) yıl süreyle geçerli olacaktır.

Geri