AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Türkçe F Ve Q Klavye Ayarları Denetim Masasında Hangi Seçeneği Girilerek Yapılır?

theking

Yeni Üye
Türkçe F ve Q Klavye Ayarları Denetim Masasında Hangi Seçeneği Girilerek Yapılır? Türkçe F ve Q klavye ayarlarına erişmek için Denetim Masası’ndan “Klavye” seçeneğine tıklanmalıdır. Bu seçenek, klavye ayarlarının düzenlenebildiği bir menüyü açar. Burada Türkçe F ve Q klavye ayarlarına erişebilmek için “Dil ve Klavye Ayarları” seçeneğine girilmelidir. Ardından “Klavyeleri ve Dilleri Değiştir” butonuna tıklanmalı ve Türkçe – Türkiye dil seçeneği aktif hale getirilmelidir. Bu işlemler sonucunda Türkçe F ve Q klavye ayarları başarılı bir şekilde yapılmış olur.
İçindekiler

Türkçe F ve Q Klavye Ayarları Denetim Masasında Hangi Seçeneği Girilerek Yapılır?​

Türkçe F ve Q klavye ayarlarını değiştirmek için Denetim Masası üzerinden yapabilirsiniz. Aşağıda, Türkçe F ve Q klavye ayarlarını değiştirmek için izlemeniz gereken adımlar bulunmaktadır:
1. Bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki bildirim alanına gelin ve sağ tıklayın.
2. Açılan menüden “Denetim Masası” seçeneğini tıklayın.
3. Denetim Masası’nın sol üst köşesindeki arama kutusuna “klavye” yazın.
4. Arama sonuçlarından “Klavye” veya “Klavye Ayarları” seçeneğini tıklayın.
5. Açılan pencerede “Dil ve Klavye” veya “Klavye ve Dil Ayarları” bölümünü bulun.
6. Bu bölümde, “Dil Çubuğu ve Klavye Ayarları” veya benzer bir seçenek bulunacaktır.
7. “Dil Çubuğu ve Klavye Ayarları” seçeneğini tıklayın.
8. Açılan pencerede, “Gelişmiş Klavye Ayarları” veya benzer bir seçeneği bulun.
9. “Gelişmiş Klavye Ayarları” seçeneğini tıklayın.
10. Açılan pencerede, “Klavye Düzeni” veya “Düzen” bölümünü bulun.
11. Bu bölümde, “Düzeni Değiştir” veya “Klavye Düzenini Değiştir” seçeneği olacaktır.
12. “Düzeni Değiştir” seçeneğini tıklayın.
13. Açılan pencerede, “Yeni Klavye Düzeni” veya “Klavye Düzeni Seç” bölümünü bulun.
14. Bu bölümde, “Türkçe (F)” veya “Türkçe (Q)” seçeneğini bulun.
15. İstediğiniz klavye düzenini seçin ve “Tamam” veya “Uygula” butonuna tıklayın.
16. Klavye düzeni değişikliği uygulanacak ve artık Türkçe F veya Q klavye ayarlarını kullanabileceksiniz.
Yukarıdaki adımları takip ederek, Türkçe F ve Q klavye ayarlarını Denetim Masası üzerinden kolayca değiştirebilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz klavye düzenini seçerek Türkçe karakterlerin daha rahat kullanımını sağlayabilirsiniz.

Türkçe F Ve Q Klavye Ayarları Denetim Masasında Hangi Seçeneği Girilerek Yapılır?​

Türkçe F ve Q Klavye Ayarları Denetim Masasında Hangi Seçeneği Girilerek Yapılır?
F ve Q klavye ayarları için Denetim Masası’nda “Bölge ve Dil Ayarları” seçeneği kullanılır.
Türkçe F ve Q klavye düzenine geçmek için “Klavye ve Dil Ayarları” seçeneği kullanılır.
Q klavye ayarları değiştirilmek isteniyorsa “Dil Çubuğu Ayarları” seçeneği kullanılır.
Denetim Masası’ndan “Klavye Düzeni Ekle” seçeneğiyle F klavye düzeni eklenir.
Türkçe F ve Q Klavye Ayarları
Q klavye ayarları için “Klavye Düzeni Değiştir” seçeneği kullanılır.
F klavye düzeni kullanmak için “Klavye Düzeni Seç” seçeneği kullanılır.
Türkçe Q klavye ayarları için “Q Klavye Ayarları” seçeneği tercih edilir.
Denetim Masası’ndan “Dil Çubuğu Ayarları” seçeneğiyle dil çubuğu özelleştirilebilir.
“Klavye Düzeni Ayarları” seçeneğiyle F ve Q klavye ayarları yapılabilir.

Geri